fbpx ūüćčCitron cheesecake | opskrifter | GastroFun.dk

Citron cheesecake

Citron cheesecake
Beskrivelse

Jeg elsker cheesecake og synes, at det kan spises på alle tidspunkter af året!

Det kan både være den helt traditionelle New York cheesecake uden topping, cheesecake med solbær eller en lækker Amarena cheesecake.

Citron cheesecake

Dette er en helt uimodst√•eligt sk√łn og frisk citroncheesecake - eller lemon cheesecake - med dejlige, friske b√¶r ovenp√•!

Citron er virkelig godt til cheesecake, og det er med til at give kagen et godt syrligt og frisk pift.

Citron cheesecake

Du kan også pynte de friske bær med flormelis - så sigter du bare flormelisen udover bærrene i et fint lag.

Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Hviletid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
7 1⁄2 spsk Smeltet sm√łr (cirka 100 gram)
  Opskriftsgruppe (Fl√łdeostcreme)
  Husblas (3 blade)
250 g Fl√łdeost (naturel, fx Philadelphia eller Buko)
1 Citron (√łkologisk)
2 1⁄2 dl Flormelis
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Bromb√¶r (friske)
  Hindb√¶r (friske)
5 Mynte (blade)
Vejledning

Kiksebund

  1. Kom kiks, brun farin og det smeltede sm√łr i blenderen og blend det fint. Det skal lidt ligne "v√•dt sand".
  2. Find en springform på cirka 20 centimeter.
  3. Kom lidt olie eller sm√łr p√• et stykke k√łkkenrulle og sm√łr springformen.
  4. Kom kikseblandingen over i springformen og tryk det godt ned i bunden, så bunden dækkes. Bunden skal være pæn og "glat" på overfladen uden huller, revner eller buler.
  5. Sæt springformen til side.

 

Fl√łdeostcreme

  1. Kom husblassen i en skål og fyld skålen med koldt vand.
  2. Lad husblassen ligge i 5 minutters tid.
  3. Find en gryde og en varmebestandig skål, der passer oveni gryden (til vandbad).
  4. Hæld vand i gryden og sæt den på komfuret med skålen placeret oveni.
  5. Tag husblassen op af vandet og vrid overskydende vand ud.
  6. Læg husblassen over i skålen på gryden.
  7. Lad husblassen smelte over vandbadet.
  8. Find en ny sk√•l og kom fl√łdeost,¬†mascarpone og flormelis heri.
  9. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilf√łj dem ligeledes.
  10. Pres saften fra citronen ned oveni og tilsæt reven citronskal.
  11. R√łr det hele sammen til en homogen masse.
  12. Tilf√łj husblassen og r√łr det hurtigt og grundigt sammen.
  13. Find en sk√•l og h√¶ld piskefl√łden heri.
  14. Pisk fl√łden til skum - det skal ikke piskes helt stift, men blot v√¶re bl√łdt, lidt ligesom¬†hvis det skulle bruges til varm kakao.
  15. Vend efterf√łlgende fl√łdeskummet sammen med osteblandingen.
  16. Hæld massen over i springformen ovenpå kiksebunden.
  17. S√¶t cheesecaken p√• k√łl i 4¬†timer eller indtil fl√łdeostecremen har sat sig.

 

Pynt

  1. Skyl bærrene.
  2. Tag den nu f√¶rdige cheesecake ud af k√łleskabet.
  3. Pynt toppen af cheesecaken med de friske bær og myntebladene.
  4. Servér og nyd :-)
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion
Cheesecake med hindbær og rabarber
Opskrift
Anne Mette Autzen