Choux au craquelin (vandbakkelse med sprød kiks)

Choux au craquelin (vandbakkelse med sprød kiks)
Sidst ændret:
Fredag den 29. januar, 2021 - 10:35
Beskrivelse

Hvis du aldrig har prøvet disse lækre vandbakkelser, så er det bare med at komme i gang.

De er dejlige lækre og luftige og med en krakeleret kikse-/småkageagtig top, Så du får et sprødt element samtidig med den luftige indre.

Det er ikke så svært at lave, selvom jeg må indrømme at det tog 2 forsøg før jeg ramte plet. Der skulle lige justeres på vandbakkelsesdejen, men det betyder jo at du ikke behøver at forsøge dig flere gange.

Fyldet er en blanding af kagecreme/flødeskum/syltetøj og hindbær, men du kan i mange retninger og bestemmer helt selv hvad du putter i dem. 

Choux au craquelin (vandbakkelse med sprød kiks)

Sværhedsgrad
Udbytte
9 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksedej)
100 g Hvedemel
100 g Sukker
1 tsk Kakao
85 g Smør (blødt)
  Opskriftsgruppe (Vandbakkelse)
80 g Smør
2 dl Vand
100 g Hvedemel
3 Æg
  Opskriftsgruppe (Fyld)
  Kagecreme (jeg brugte et brev)
Vejledning

Kiksedej 

Bland mel, sukker og kakao sammen i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og kom det i skålen.

Ælt det godt sammen, brug hænderne - det er lettest.

Placer et stykke bagepapir på bordet.

Placer dejen ud på bagepapiret med et stykke bagepapir henover.

Rul det tyndt, gerne ned til 2 mm i tykkelsen.

Kom dejen på køl imens du laver din vandbakkelse.

 

Vandbakkelse

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).

Rør melet i og nu skal der piskes hårdt og hurtigt med et piskeris.

Bliv ved indtil at melet er samlet og begynder med at slippe gryden.

Tag nu gryden af varmen og lad det køle lidt af i et par minutter. Hvis massen er for varm når du går i gang med at komme æg i, så vil den ikke samle sig.

Find evt. en el-pisker frem og kom et æg ad gangen i dejen mens du pisker.

Når alle æg er pisket i og og dejen har samlet sig, så kan du evt. lige tjekke dejen ved at trække en finger igennem dejen. Sporet fra fingeren skal blive stående. Hvis ikke, så kan det godt være at du skal bruge 1/2 æg mere.

Kom dejen op i en sprøjtepose med en stjernetyl.  

Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Jeg fik til 9 stykker ud af min portion.

 

Bagning

Tag din kiksedej ud af køleskabet og udstik 9 runde bunde, der cirka passer i vandbakkelsens størrelse.

Placer dem ovenpå hver vandbakkelse.

Kom dem i ovnen og bag dem i cirka 25 minutter. Ovnen må ikke åbnes mens de bages.

Tag dem ud af ovnen og placer dem på en rist, så de kan køle af.

 

Fyld

Man kan gå i mange retninger med fyldet i disse vandbakkelser og næste gang vil jeg helt sikkert prøve at komme lemoncurd i dem.

Fløden blev pisket til en letpisket flødeskum og blandet med kagecremen.

Herefter skar jeg toppen af mine vandbakkelser og kom lidt af kagecreme/flødeskummen i bunden. Herefter et helt hindbær og hindbærsyltetøj og til sidst mere af kagecremeblandingen.

Velbekomme.

Choux au craquelin (vandbakkelse med sprød kiks)

Choux au craquelin (vandbakkelse med sprød kiks)

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier