Chokoladevandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur

Chokoladevandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur
Sidst ændret:
Onsdag den 20. januar, 2021 - 11:23
Beskrivelse

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller....? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur - muums for en absolut himmelsk chokoladehapser! 

Dejen er let og luftig og cremen fløjlsblød og med intens chokoladesmag. På toppen endnu mere chokolade og hakkede pistacier.

Både dej og creme er super nemme at lave - det der kræver mest tålmodighed er at vente på cremen køler - men så der til gengæld også lækkerier i vente!

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Chokoladevandbakkelser)
50 g Smør
1 dl Vand
60 g Mel
1 spsk Kakao
2 tsk Sukker
1 knsp Salt
2 Æg
  Opskriftsgruppe (Sarah Bernardt creme)
2 1⁄2 dl Fløde
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Kakao (til glasuren)
  Flormelis (til glasuren)
  Vand (til glasuren)
Vejledning

Start med cremen:

Udblød husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen fint.

Opvarm fløden til kogepunktet og rør husblassen ud i den varme fløde.

Hæld fløden over chokoladen og rør til det er smeltet sammen.

Sæt på køl, mens du laver vandbakkelserne.

 

Vandbakkelser:

Tænd ovnen på 200 grader.

Bring smør og vand i kog i en gryde.

Tilsæt mel, kakao, sukker og salt, og rør godt rundt, indtil dejen slipper grydens kanter. Lad dejen køle af ca. 10 minutter. Pisk herefter æggene i ét ad gangen - dejen skal være helt samlet for hvert æg, der tilsættes.

Hæld dejen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt den ud i runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem afkøle.

Tag din creme ud fra køl. Den skal være helt gennemkold, tjek i bunden af skålen.

Pisk cremen op med en håndmixer til du får en luftig moussé. Skær vandbakkelserne over på midten, fyld din creme i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt den ud på hver underste halvdel af vandbakkelserne.

Put øverste halvdel på og pynt med glasur og evt. pistacienødder.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier