fbpx 🍫 Chokoladeovertrukket karameller 🍫 | opskrift på Gastro Fun

Chokoladeovertrukket karameller

Chokoladeovertrukket karameller
Udbytte
30 Stk
Foreberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 spsk Sirup
50 g Smør
120 g Rørsukker
50 g Chokolade
300 g Chokolade (Til chokolade overtræk)
1 knsp Salt
Vejledning

Smelt kondenseret mælk, smør, sirup, salt og sukker over svag varme.

Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst.

Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader (det tager cirka 10 min). Rør ofte i karamellen, så den ikke brænder på.

Tag gryden af varmen, og rør chokoladen ud i.

Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir og sæt den i køleskabet natten over.

Skær karamelmassen ud i små firkanter (brug gerne en kniv der dyppes i kogende vand).

Karamel

Smelt chokolade over vandbad til overtræk.

Vend karamellerne i chokoladen, løft karamellerne op af chokoladen med en gaffel, bank overskuds chokoladen af på kanden af skålen.

Sæt dem til tørring på et stykke bagepapir.

Karamel

Opbevar de overtrukket karameller på køl.

Karamellerne kan holde ca. en uge på køl.

Noter

Overskuds chokolade, hældes ud på et stykke bagepapir. Når chokoladen har sat sig, kan den pakkes i en pose eller en boks

Chokolade

Klar til næste gang der skal bages 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier