fbpx ✅Chokolademuffins 🍫 hvid chokoladeganache 🌼 blomster | opskrift på Gastro Fun

Chokolademuffins med hvid chokolade ganache og blomster

Chokolademuffins med hvid chokolade ganache og blomster
Sidst ændret:
Torsdag den 2. april, 2020 - 12:28
Beskrivelse

Vores lækre chokolademuffins er både sprængfyldt af lækker chokoladesmag og saltet i kagen giver lige det sidste til at give den gode smag.

Kagen er bagt en smule kortere tid end de fleste vil gøre, det giver en mere chewy og bedre kage. 

Vores muffins er pyntet med en hvid chokolade ganache og spiselige blomster.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 Stk
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
250 g Smør
250 g Sukker
2 g Havsalt
4 Æg
50 g Kakao
150 g Hvedemel
150 g Chokolade
Vejledning

Hvid chokolade ganache

Varm fløden op i en gryde.

Imens fløden varmes op, hakkes chokoladen i mindre stykker.

Kom den hakkede chokolade og i den skål og hæld den varme fløde over chokoladen.

Lad det hele stå 1 minut, her efter røres chokoladen ud i fløden.

Dæk den varme fløde/chokolade med husholdningsfilm (filmen skal helt ned til toppen af massen, så der ikke dannes kondens under husholdningsfilmen) og sæt den på køl natten over.

Tag fløde/chokoladen ud og fjern husholdningsfilmen. Skrab chokoladen der sidder på filmen af og kom den op i skålen og pisk ganachen let og luftig.

Hvid chokolade ganache

 

Chokolade muffins

Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af.

Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette.

Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen.

Fordel chokoladekagen i 12 muffinsforme og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 170 grader alm. ovn i 25-30 min.

Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Chokolademuffins

 

Servering

Tag chokolademuffins ud af papiret og kom chokoladeganachen i en sprøjtepose. Brug et tyl efter egen smag.

Pynt dine muffins med ganachen i et mønster efter egen fantasi og pynt med spiselige blomster og server straks.

Vi har brugt stedmoderblomster. 

 

Chokolademuffins med hvid chokolade ganache og blomster

Chokolademuffins med hvid chokolade ganache og blomster

Læs også
Alt om muffins og cupcakes
Artikel
Redaktion
Oreo cupcakes
Opskrift
Henriette Kristiansen
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Chocolate Chip Muffins
Opskrift
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier