Chokolademousse kage

Chokolademousse kage
Underrubrik
Lagkage med 3 slags chokolademousser
Sidst ændret:
Onsdag den 30. januar, 2019 - 12:42
Beskrivelse

Denne lækre lagkage består af en chokoladelade lagkagebund, 3 slags chokolademousser (hvid, lys og mørk) og toppet med brændt marengs og bær

Sværhedsgrad
Udbytte
10 Portioner
Forberedelsestid
7 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
7 timer, 10 minutter
Ingredienser
3 1⁄2 dl Piskefløde (Stuetempereret)
3 1⁄2 dl Piskefløde (Stuetempereret)
1 dl Baileys
3 1⁄2 dl Piskefløde (Stuetempereret)
1 dl Kaffe (Stærk)
1 Æg
50 g Sukker
45 g Hvedemel
  Bær (Efter smag)
Vejledning

Hvid chokolademousse

Smelt den hvide chokolade i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder og rør i chokoladen indtil alle klumper er rørt ud.

Lad chokoladen køle af imens den stuetempereret piskefløde piskes til en let flødeskum, pas på ikke at overpiske fløde, da den ellers vil virke skilt.

Kom 1/3 del af flødeskummet op i den smeltede chokolade og rør det godt sammen, så flødeskummen og chokoladen får samme temperatur.

Vend nu resten af flødeskummen sammen med chokoladen forsigtig, så den forbliver luftig.

Beklæd en springform/kagering med bageplast og beklæd bunden med husholdningsfilm.
Frys den i minimum 2 timer før andet lag kan komme på.

 

Baileys chokolademousse med mælkechokolade

Smelt mælkechokoladen over er vandbad og lad den afkøle lidt.

Mælkechokolade

Pisk den stuetempereret piskefløde til en let flødeskum, pas på den ikke bliver overpisket.

Vend 1/3 del af flødeskummen ned i den smeltede chokolade og rør det godt sammen, så chokoladen bliver tempereret med flødeskummet.

Baileys og mælkechokolademousse

Rør Baileys i chokolademassen, inden resten af flødeskummen vendes forsigtig i chokoladen. Pas på med at luften ikke bliver slået ud af flødeskummen.

Tag springformen/kageringen ud af fryseren og hæld mælkechokolademoussen ud over. 

Frys den i minimum 2 timer før tredje lag kan komme på.

 

Kaffe chokolademousse

Lav en stærk kop kaffe, og lad den blive kold.

Imens smeltes chokoladen over et vandbad. Når alt chokoladen er helt smeltet sættes chokoladen til afkøling på køkkenbordet.

Pisk piskefløde til en let flødeskum, pas på den ikke bliver over pisket.

Rør den afkølet kaffe og chokolade sammen til en ensartet masse.

Rør 1/3 del af flødeskummen i chokolademassen, så det bliver en homogen masse.

Vend nu forsigtig resten af flødeskummen ned i chokolademassen.

Kaffechokolademousse

Tag springformen/kageringen ud af fryseren og hæld mælkechokolademoussen ud over. 

 

Lagkagebund

Tænd ovnen på 240 grader varmluft

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

Sigt mel, kakao og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtig sammen til en homogenmasse.

Beklæd en springform med bagepapir i bunden på springformen.

Fordel dejen i springformen og bag kagebunden i ovnen i 5 minutter.

Tag springformen ud af ovnen og frigør kagebunden fra siden af springformen med en lille kniv. Og løft kagebunden af springformen og lig den til afkøling på en bagerist.

Når lagkagebunden er afkølet er den klar til brug.

Lagkagebund

Læg lagkagebunden henover det tredje lag mousse og læg det hele i fryseren i minimum 2 timer. 

Tag kagen op og af fryseren og fjern kageplasten.

Lagkagelag

 

Brændt marengs

Kom æggehvider og flormelis op i en røreskål og pisk til æggehviderne og flormelisen er blevet sejt og lækkert. Dette tager cirka 20 minutter ved middel hastighed. 

Marengs

Kom marengsen på en sprøjtepose og pynt kagen med det ønskede tyl.

Brænd din marengs med en gasbrænder.

Brændt marengs

Pynt kagen med bær og server straks.

Chokolademousse lagkage

Chokolademousse lagkage

Chokolademousse lagkage

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier