Chokoladekage

Chokoladekage
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juni, 2020 - 09:54
Beskrivelse

Lækker og nem chokoladekage, der er pyntet med jordbær. Den er super lækker, svampet og har aner af kaffesmag.

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
200 g Smør
200 g Mørk chokolade (Minimum 60 % kakaoprocent)
250 g Sukker
6 Æg
3 spsk Hvedemel
1⁄2 dl Kaffe (Espressoshot eller stærk kaffe)
1 knsp Salt (Brug en god flagesalt (f.eks. Maldon))
Vejledning

Start med at smelte smørret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme.
Find en skål og pisk æg, sukker, vaniljestangens korn til en luftig æggesnaps. Når den er fin og luftig skal der piskes mel i blandingen.

Hak chokoladen fint og kom det i gryden med smør når det er smeltet. Tag gryden af blusset og rør chokoladen rundt.

Tilsæt derefter kaffen og saltet og rør igen godt rundt i massen.

Hæld forsigtigt chokolademassen over i æggemassen - igen under kraftig omrøring.
 

Brug en rund for på ca. 22 cm og beklæd den med bagepapir. Kom dejen deri og bag kagen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

Kagen skal være lidt ubagt inden i, det gør at den bliver dejlig klæg og ikke bliver tør.

Kagen skal afkøle lidt og er klar til servering 10 minutter efter, men hvis den står et par timer (eller natten over), så bliver den bedre.

Chokoladekage

Server med sæsonens bær, f.eks. jordbær og blåbær. 

Noter

Server f.eks. kagen med vaniljeis eller flødeskum med vaniljekorn i.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier