fbpx ‚úÖChokoladebarūüćę med br√¶ndt ūüĒ•marengs | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladebar med brændt marengs

Chokoladebar med brændt marengs
Beskrivelse

Er du til kager med kaffesmag, skal du pr√łve denne opskrift.

Tung chokoladeganache og let marengs kombineres her i en himmerigsmundfuld af en kage!

Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
35 g Kakao
185 g Hvedemel
125 g Sm√łr (k√łleskabskoldt)
1⁄4 dl St√¶rk kaffe (evt. et espressoshot)
125 g M√łrk chokolade (finthakket)
3⁄4 dl St√¶rk kaffe (eller espresso)
3⁄4 dl Fl√łde
Vejledning

Kakaom√łrdej:

Mel og kakao blandes sammen. Sk√¶r sm√łrret i sm√• tern og smuldr det i melblandingen, til det n√¶rmest har konsistens som revet parmesan.¬†

Tilf√łj flormelis og saml til sidst dejen med espressoen. Start med halvdelen og tils√¶t mere, hvis der¬†er¬†behov for det. Arbejd s√• lidt som muligt med dejen, da den¬†ellers vil blive sej i stedet for spr√łd. Flad dejen ud, film den og l√¶g den p√• k√łl i 20 minutter.

Chokoladebar med brændt marengs

Rul dejen tyndt og kom den i smurte forme. Bag dem i 10 minutter ved 180 grader.

Blindbag dem gerne (se note), vi gjorde det med madpapir og kikærter.

Blindbagningen¬†er med til at forhindre, at bundene ikke l√łfter sig under bagningen.¬†

 

Chokoladebar med brændt marengs

Lad bundende afk√łle.

 

Ganache:

Bring espressoen i kog sammen med fl√łden.

Sluk for varmen og hæld væsken over den finthakkede chokolade.

R√łr rundt, til du har¬†en ensartet masse, og chokoladen er smeltet.

H√¶ld ganachen i de afk√łlede t√¶rtebunde.

De må godt være lune, men ikke komme direkte fra ovnen. 

Chokoladebar med brændt marengs

Lad ganachen sætte sig. Det tager et par timer.

 

Marengs:

Pisk √¶ggehviderne stive, og pisk flormelis i. Pisk til du har en sej masse. Marengsmassen fyldes i¬†en spr√łjtepose.

 

Samling:

Tag kagerne ud af k√łleskabet.

Spr√łjt marengsmassen p√• kagerne med en tyl efter eget valg.

Chokoladebar med brændt marengs

Brænd toppen af marengsen let med en gasbrænder.

Chokoladebar med brændt marengs

Chokoladebar med brændt marengs

Serveres straks.

 

Noter

Blindbagning: 

Ved blindbagning fores den m√łrdejskl√¶dte t√¶rteform med et stykke bagepapir, som derefter fyldes med t√łrrede linser eller b√łnner.

Dette g√łres for at undg√• at siderne p√• t√¶rten glider ned under bagningen, og at bunden forbliver p√• plads i stedet for at h√¶ve op og efterlade et hulrum mellem t√¶rteform og m√łrdej.

Der findes ogs√• keramiske bageb√łnner, der er sm√•, b√łnneformede keramikkugler, der kan bruges igen og¬†igen.

F√•s i velassorterede k√łkkenudstyrsforretninger.¬†¬†

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion