fbpx 🧁Chokolade muffins med peanutskrokant | opskrifter | GastroFun.dk

Chokolade muffins med peanutskrokant

Chokolade muffins med peanutskrokant
Sidst ændret:
Mandag den 24. februar, 2020 - 10:46
Beskrivelse

Jeg elsker bare kombinationen af chokolade og peanuts og bruger ofte begge dele, når jeg bager! Se bare denne chokolade-karamel-peanuts-tærte, jeg har lavet tidligere.

Chokolade muffins med peanutskrokant

Chokolade muffins med peanutskrokant

Denne gang lavede jeg lækre bløde chokolademuffins pyntet med chokolademousse og sprød, salt og sød peanutskrokant.

Chokolade muffins med peanutskrokant

De er mega lækre...og mættende!

 

Chokolade muffins med peanutskrokant opskrift

Chokolade muffins med peanutskrokant

 

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Chokolademuffins)
75 g Smør
2 Æg
300 g Sukker
300 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
2 dl Sødmælk
200 g Chokolade (mørk - jeg brugte en 44 pct.)
  Opskriftsgruppe (Chokolademousse)
2 dl Sukker
1 dl Sukker
  Peanuts (en stor håndfuld)
Vejledning

Chokolademuffins

  1. Start med at smelte smørret.

  2. Kom æg og sukker i en skål og pisk det, indtil det bliver hvidt.

  3. Bland sukker, hvedemel, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål og vend det bagefter i æggesnapsen. Vend også smørret og mælken i blandingen.

  4. Hak den mørke chokolade groft og vend chokoladestykkerne i dejen.

  5. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

 

Chokolademousse

  1. Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen, indtil moussen har den ønskede konsistens.

 

Peanutkrokant

  1. Smelt sukkeret på en pande. Når sukkeret er helt smeltet og blevet til karamel og har taget lidt farve, hældes peanuts på panden i og vendes i karamellen.

  2. Hæld peanutsene over på et stykke bagepapir og fordel dem i et lag. 

  3. Når peanutkrokanten er kølet af, kan den hakkes groft. Brug en kniv med takker, for eksempel en brødkniv, for at undgå at krokanten springer ud over det hele.

Chokolade muffins med peanutskrokant

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt om muffins og cupcakes
Artikel
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Chokolade karamel peanuts tærte
Opskrift
Anne Mette Autzen
Mazarinkage med peanuts
Opskrift
fadlsforlag
Chokolademuffins
Opskrift
Anette
Chokolade muffins
Opskrift
Anette
Hjemmelavet p tærter
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm