fbpx ✅Chilibagt🌶 rabarber med hvid 🍫chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips | opskrifter | GastroFun.dk

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips (c)neurogastronomi.com
Beskrivelse

At bage rabarber gør, at man langt lettere kan styre konsistensen, så den ikke splatter og trevler.

Rabarber passer godt med chili, både i chutneyer til det salte køkken og i desserter. 

Det er vigtigt at dosere chili i desserter – styrken skal give et lille svirp, men må endelig ikke blive for dominerende.

Den bagte hvide chokolade tilfører lidt knæk-modspil til det bløde i chokoladecremen, og den får svage lakridsnoter undervejs i bageprocessen.
 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
4 timer
Ingredienser
60 g Hvid chokolade (God kvalitet)
3 Rabarber (Stængler der er skyllet)
100 g Sukker
1 dl Vand
5 Rabarber (Stængler der er skyllet)
200 g Rørsukker
1⁄2 Chili (Rød. Frisk og mild)
1 Vanilje stang (Kornene)
2 Husblas (Blade der er udblødt i koldt vand)
2 1⁄2 dl Sødmælk
1 spsk Rørsukker (Lys)
1⁄2 Citronsaft (Fra 1/2 citron)
Vejledning

Tænd ovnen på 90 grader.

Hak 100 g hvid chokolade fint, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir eller en silikonemåtte.

Bag det i ovnen i ca. 45-50 minutter, og rør lidt i det i starten.

Når det er lysebrunt og let karamelliseret, tages det ud af ovnen og køles af.

Bryd det i mindre stykker, og kom det i en lufttæt beholder.

Lav først rabarberchipsene.

Tag de mest røde rabarberstængler, og løsn dem i spidsen med en lille kniv.

Så kan du ”flå” det yderste lag af.

Kog 1 dl vand op med 100 g sukker, og vend rabarberstrimlerne i sukkerlagen ca. 1 minut.

Tag dem op, sigt lagen fra i en skål, og afkøl strimlerne i koldt vand.

Spred de afkølede strimler ud på en silikonemåtte eller bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ca. 10 minutter ved 150 grader.

Afkøl, og opbevar i lufttær beholder.

Nu laves den chilibagte rabarber.

Skær rabarberstænglerne i 5-6 cm lange skiver.

Brug også dem, som du har ”flået”.

Hak chili fint, og vend med vaniljekorn og rørsukker.

Sukker-chili-blandingen vendes rundt med rabarberstykkerne og fordeles i en bradepande.

Hæld sukkerlagen fra chipsene over, og bag dem i forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 25 minutter, til de er let møre, men stadig har fast konsistens.

Kom chili-rabarberne i køleskab, og gem saften i en skål for sig.

Til sidst skal chokoladecremen laves.

Hak den hvide chokolade, og kom den i en skål.

Varm mælken op til kogepunktet sammen med rørsukker, tilsæt den udblødte og vredne husblas, og rør rundt, til den er opløst.

Hæld mælkeblandingen over chokoladen under omrøring lidt efter lidt, og køl derefter massen af, til den har stuetemperatur.

Pisk fløden til let luftig konsistens, og vend den forsigtigt med chokoladeblandingen.

Smag til med citronsaft, og fordel massen i 8 glas.

Lad det køle af, til cremen har sat sig.

Anret chili-rabarberen oven på chokolademoussen i glassene, og læg den bagte hvide chokolade over.

Stik chipsene ned i glasset, eller læg dem oven på, og servér straks.

Servér evt. rabarbersaften til som et smagfuldt rabarbershot.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også