fbpx 🌶Chili sin 🥘carne🥑 | opskrifter | GastroFun.dk

Chili sin carne

Chili sin carne
Sidst ændret:
Mandag den 18. maj, 2020 - 14:21
Beskrivelse

Den nærmest klassiske vegetarret: "Chili sin carne". Denne kødfri opskrift erstatter kødet med squash, quinoa og chiafrø. Der er masser af umamismag tilstede og vi lover dig at du ikke savner kødet i denne dejlige ret.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad". Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:

"Denne chili sin carne er min absolutte livret! Og så er opskriften faktisk en af de allerførste, jeg udviklede, da jeg begyndte at spise plantebaseret. Retten er en favorit blandt alle, jeg kender, og den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad man har stående i skabet. Derudover kan resterne af den store portion bruges på mange forskellige måder – eksempelvis som fyld i tortillas eller tacos og på nachos. Desuden er den lækker både varm og kold, og så egner dem sig rigtig godt til frysning. Tro mig, når jeg siger, at denne uden tvivl også vil blive en favoritret hos dig!" 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Chili sin carne)
2 Løg
4 fed Hvidløg
1 Chili (Efter smag)
3 spsk Tomatpure
1 tsk Koriander
1 tsk Paprika
2 dl Bouillon (Grøntsags-)
25 g Mørk chokolade (75 % eller mørkere)
1 dl Quinoa
4 spsk Chiafrø
1 tsk Salt
2 ds Bønner (Mine favoritter er kidney- og butterbeans)
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Guacamole (Lavet af 3 avocadoer)
  Limesaft (Fra 1/2 lime)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Snit løg, hvidløg og chili, og svits det i olivenolien i en stor gryde.

Imens snittes squashen og peberfrugten i tern og tilsættes efter ca. 2 minutter.

Svits, til grøntsagerne er blevet møre, og tilsæt herefter tomatpuré, spidskommen, koriander og paprika.

Svits det hele i yderligere 1 minut, og tilsæt så de hakkede tomater, bouillon, chokolade, quinoa (husk at skylle den inden), chiafrø samt salt.

Lad det hele simre i 1 times tid, og tilsæt eventuelt en smule vand, hvis chilien bliver tør.

Tilsæt til sidst drænede bønner, gennemvarm det hele, og server chilien toppet med guacamole, limesaft, grofthakket persille og friskkværnet peber.

Noter


Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad"

Læs også
Chili con carne
Opskrift
Thomas
Chili con carne
Opskrift
Per Asmussen
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om squash
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier