fbpx Chili con carne med nachos🌶✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Chili con carne med nachos

Chili con carne med nachos
Beskrivelse

Den lækre chili con carne går man sjældent galt i byen med. Vores opskrift er en simre-ret og serveres med guacamole og hjemmelavet tortilla chips.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 spsk Olie (Smagsneutral)
  Krydderier (Salt og peber)
2 Løg
3 fed Hvidløg
1 dl Rødvin
1 spsk Paprika
1 spsk Spidskommen
1⁄2 Kanelstang
1⁄2 l fond
1⁄2 l Passata (Flåede/hakkede tomater kan sagtens bruges i stedet for)
20 g Mørk chokolade (Minimum 60 % kakaoprocent)
1 Chili (Efter smag.)
  Olie
  Salt
Vejledning

Chili con carne

Varm olien op i en stor sauterpande eller tykbundet gryde op og brun kødet godt af. Krydr det med salt og peber.

Imens kødet brunes snittes løg, hvidløg, chili og rød peberfrugt (er ikke med i vores udgave) i mindre stykker.

Tag kødet op af panden og stil det til side og steg løgene og hvidløgene på panden. Tilføj evt. lidt mere fedstof.

Tilsæt rødvinen og lad det koge lidt ind. 

Tilsæt chilien og krydderierne og lad det simre et par minutter.

Tilsæt passataen, peberfrugten, kanelstangen, fonden og kødet og lad det simre ved svag varme i 2 timer med låg på.

Tag låget af panden/gryde og skru op for varmen hvis kødsovsen er for tynd. Hvis ikke, så skal den bare simre videre uden låg på.

Tag kidneybønnerne ud af dåsen og skyl dem godt af og lad dem dryppe af i 10-15 minutter.

Hæld bønnerne og chokoladen i kødsovsen og varm det igennem i små 10 minutter.
Smag retten til salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.

 

Hjemmelavet tortilla chips

Vi har valgt at lave vores egne tortilla chips til denne opskrift. Du kan sagtens erstatte dem med færdigkøbte chips.

I bund og grund er hjemmelavede tortilla chips "bare" friturestegte tortilla pandekager. De kan frituresteges i en frituregryde, i en pande/gryde eller i ovnen. Vi har valgt at gøre det i ovnen i den her opskrift.

Skær tortilla pandekagerne i trekanter. Hvis du har en pizza-slicer, så brug den og skær dem ud som du ville skære en pizza.

Tortilla chips

Vend dine tortilla chips i olie og læg dem på et bageplade beklædt med bagepapir. Det er en lidt langsommelig proces, men det er vigtigt at de alle får olie og ikke lægger oven på hinanden.

Tortilla chips

Tilbered dem i ovnen i alt fra 7-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De skal være gyldne.

Tortilla chips

Tag dem ud af ovnen og placer dem på fedtsugende papir.

Drys salt på og lad dem køle af og de er klar til servering

 

Servering

Server din chili con carne i en skål og brug den som en dip til dine hjemmelavede tortilla chips.

Placer en spiseskefuld creme fraiche eller guacamolepå toppen af din kødsovs.

Chili con carne

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier