Chili con carne med chokolade og kanel

En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili.
Især den røgede chipotle-chili er virkelig lækker og kan varmt anbefales.
Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.
Lad dig ikke afskrække af chokoladen – den passer godt i de mængder, som bruges i opskriften herunder.
Man aner chokoladen, som afrunder chilistyrken med sødme og umami uden at overdøve.
Et godt tilbehør er en frisk guacamole med lime og lidt tortilla-chips.
Det giver syre, fedme og knas som modspil til det umami-tunge i chili con carnen.
Chili con carne
Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.
Hæld vandet fra bønnerne, og kog i nyt saltet vand ca. 1 time, til de er møre.
Sigt vandet fra.
Pil løg og hvidløg, hak dem fint, og sautér i lidt olie i et par minutter.
Tilsæt kødet, og rør godt rundt.
Tilsæt tomatpuré, spidskommen, kanel, paprika, knust chili og hakket chipotle-chili.
Kog et par minutter, og tilsæt flåede tomater.
Lad simre minimum ½ time, gerne længere.
Smag til med salt, peber og tamari, og tilsæt de kogte bønner.
Rør finthakket chokolade i saucen, og smag til med salt, peber og evt. mere chili.
Guacamole
Skrab kødet ud af avocadoen, og hak det groft med koriander, hvidløg limesaft, salt og lidt flormelis.
Servering
Servér chili con carnen med guacamole, lune tortillachips og jalapeños.
Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com
Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.