Chili con carne

Dejlig og lækker chili con carne.
Det her er min egen version af den velsmagende mexicanske ret og den tager kun inspiration i retten, da her har jeg bl.a. brugt blegselleri og gulerødder i retten. Det har jeg gjort for at begrænse kødmængden i retten.
Det gør bestemt ikke retten mindre velsmagende og den har en god kombination af varme og velsmag.
Hvis du leder efter en mere korrekt version, så tag et kig på denne opskrift fra os.
Start med at brune kødet af.
Kom det i en stor sauterpande og brun det af sammen med 1 spsk. olie.
I mellemtiden kan du vaske, skælle og hakke dine grøntsager: bladselleri, løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugter.
Når kødet har fået stegeskorpe tages det op af panden og gemmes i en skål.
Kom 1 spsk. olie i panden og steg spidskommen, røget paprika, paprika og grøntsagerne. De skal ikke få stegeskorpe, men f.eks. løgene må gerne blive lidt gennemsigtige.
Tilsæt nu passata (tomater), kidneybønner, chiliflager, caynnepeber, kanelstang, øl og fond.
Lad det simre videre i 2,5 timer og nyd duften brede sig i huset.
Når du går i gang med at koge dine ris (kog dem efter pakkens anvisninger, hos os er det typisk kogetid på 12 minutter og hviletid på 12 minutter derefter), så tilsæt chokoladen og lad det smelte under omrøring. Krydr med salt, peber fra kværn og en smule sukker, citron/limesaft og eddike.
Retten er blød i det, så det er en god ide at spise det sammen med noget der har lidt bid.
Her valgte jeg at halvere cherrytomater og skære peberfrugt i skiver.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.