fbpx 🍰Cheesecake med solbær 🎂 | opskrifter | GastroFun.dk

Cheesecake med solbær

Cheesecake med solbær
Beskrivelse

Cheesecake er efterhånden blevet en klassiker i Danmark, og den populære kage findes i et utal af varianter.

Cheesecake med solbær

Her får du opskriften på én, der tilberedes uden bagning, og med en smuk og delikat gele af solbærsaft på toppen.

Den søde og let syrlige solbærsaft giver et skønt modspil til den tunge kage, og er du i forvejen fan af cheesecake, vil din begejstring ikke blive mindre, når du prøver denne opskrift.

 

Cheesecake med solbær opskrift

Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
125 g Smør (blødt)
  Opskriftsgruppe (Ostefyld)
200 g Flødeost (f.eks. philadelphia)
1 strejf Vaniljesukker
1⁄4 l Piskefløde
  Opskriftsgruppe (Solbærgelé)
2 dl Solbærsaft (koncentreret)
2 ds Husblas (i ark)
Vejledning

Kiksebund

Knus kiksene ved at komme dem i en frysepose og køre en kagerulle hen over posen nogle gange, til kiksene er blevet til krummer.

Du kan også knuse kiksene i en foodprocessor, men lad ikke maskinen køre for lange. Stop, når kiksene er akkurat knuste.

Kom kiksekrummerne i en skål og tilsæt blødt smør.

Det er lettest at bruge hænderne til at blande dejen sammen. Den skal ikke æltes, men blot røres sammen.

Kom massen i bunden af en springform og tryk den ud, så du får en ensartet bund med samme tykkelse over det hele.

 

Ostefyld

Kom flødeost, flormelis og vanillesukker i en skål.

Rør blandingen godt sammen, gerne med en elpisker.

Pisk fløden til skum og vend det i ostemassen med en dejskraber. Du må ikke piske eller røre for kraftigt, da luften så vil gå ud af flødeskummet.

Fordel ostecremen på kiksebunden og sæt kagen på køl i minimum 2 timer.

 

Solbærgele

Udblød husblas i koldt vand i cirka 30 minutter.

Kom solbærsaften i en gryde og kog den op.

Tag den udblødte husblas op af vandet og knug det meste af væden fra.

Kom husblas i væsken og rør rundt, så husblassen smelter.

Sæt gryden til afkøling ved stuetemperatur, til væsken er lunken.

Hæld den næsten afkølede solbærgele over kagen og stil den tilbage i køleskabet. 

Lad kagen atter kagen stå på køl i minimum 2 timer, til geleen er helt fast.

Server kagen, som den er, eller pynt den med friske bær. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Cheesecake med hindbær og rabarber
Opskrift
Anne Mette Autzen
Protein Fitness Cheesecake
Opskrift
Redaktion
Cheesecake med hindbær og rabarber
Opskrift
Anne Mette Autzen