fbpx 🍰Cheesecake med hindbær og rabarber | opskrifter | GastroFun.dk

Cheesecake med hindbĂŚr og rabarber

Cheesecake med hindbĂŚr og rabarber
Sidst ĂŚndret:
Torsdag den 10. oktober, 2019 - 13:47
Beskrivelse

Vi danskere er helt pjattede med den skønne amerikanske kageklassiker: Cheesecaken!

En klassisk New York cheesecake laves uden bĂŚr pĂĽ toppen, men jeg synes nu, at det fede og cremede i kagen har godt af et lidt syrligt og frisk modspil.

Cheesecake med hindbĂŚr og rabarber

Cheesecake findes desuden i mange variationer, men den mest rigtige, hvis du spørger mig, er den, der ikke skal bages.

Den fede, sprøde og søde kiksebund med den fløjlsbløde flødeost ovenpü... Uha, det' altsü gur!

Jeg dryssede ogsü lidt konditor-guldstøv pü til sidst - man kan aldrig fü for meget guld i sit liv!

 

Cheesecake med hindbĂŚr og rabarber

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
125 g Smør (blødt)
  Opskriftsgruppe (Flødeost)
200 g Flødeost (naturel)
1 Lime (øko - saft og skal herfra)
1⁄4 l Piskefløde
  Opskriftsgruppe (FrugtgelĂŠ)
2 dl Saft (jeg brugte hindbĂŚr/rabarber)
Vejledning

Kiksebund

  1. Kom kiksene i en plastikpose og rul med en kagerulle henover, sĂĽ kiksene knuses til krummer.
  2. HÌld krummerne over i en skül med det bløde smør. Du kan bløde smørret op ved at give det en meget hurtig tur i mikroen, eller du kan have taget smørret ud af køleskabet pü forhünd.
  3. Bland det hele sammen med hĂŚnderne.
  4. Find en springform og sĂŚt et stykke kageplast/bageplast ned i formen.
  5. Pres kiksemassen ned i bunden af formen. Sørg for at kiksemassen er ligeligt fordelt og har en pÌn, flad og glat overflade.

 

Flødeost

  1. Find en skül og kom alle ingredienser pünÌr piskefløden heri.
  2. Pisk det sammen med en hĂĽndmixer.
  3. HÌld piskefløden i en anden skül og pisk fløden til et let skum. Det er generelt et godt tip at stoppe med at piske, lidt inden flødeskummet reelt set har den tykkelse, du ønsker. Flødeskummet bliver altid lidt tykkere, efter du er stoppet med at piske.
  4. Vend flødeskummet over i skülen med ostemassen og vend det hele forsigtigt sammen, sü luften ikke mases ud af flødeskummet.
  5. HÌld det hele ovenpü kiksebunden i springformen og sÌt det pü køl i 2 timer, og gerne lÌngere.

 

Frugtgele

  1. LÌg husblasset til opblødning i en skül med iskoldt vand, nür cheesecaken nÌrmer sig de minimum 2 timer pü køl.
  2. HĂŚld frugtsaften i en gryde og lad det koge op.
  3. Skru herefter ned for blusset-
  4. Pres den opblødte husblas fri for det meste vÌde og lÌg det over i gryden med den varme saft.
  5. Lad husblassen smelte i saften, mens du rører lidt rundt.
  6. Tag gryden af blusset og lad blandingen afkøle.
  7. Tag cheesecaken, der nu har sat sig, ud af køleskabet.
  8. HÌld den afkølede frugtblanding over cheesecaken.
  9. SÌt cheesecaken tilbage pü køl og lad den stü i yderligere 2 timer eller indtil frugtgelÊen er stivnet.
  10. Drys eventuelt med lidt konditor-guldstøv lige inden servering.
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Citron cheesecake
Opskrift
Susanne