fbpx ūüćįūüćďCheesecake med citronmarinerede jordb√¶r | opskrifter | GastroFun.dk

Cheesecake med citronmarinerede jordbær

Cheesecake med citronmarinerede jordbær
Beskrivelse

Dejlig og lækker cheesecake med citronmarinerede jordbær.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave ‚Äď low FODMAP diet", hvor forfatterne¬†Camilla Thrys√łe og Mia Schomacker siger f√łlgende om den:

"Denne dessert smager vidunderligt, og den er med sin spr√łde bund og cremede top en sublim smagsoplevelse. Da kagen ikke skal bages og desuden¬†kan laves, dagen f√łr den skal spises, er den perfekt, til n√•r du f√•r g√¶ster. Kagen¬†indeholder hytteost, s√• hvis du ikke t√•ler laktose, kan du supplere med laktaseenzymer¬†til kagen."

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund)
225 g Kiks (Glutenfri)
2 1⁄2 spsk Flydende fedtstof
5 1⁄2 spsk Sirup
  Opskriftsgruppe (Fyld)
3 spsk Sukker
500 g Hytteost (1,5 %)
3 tsk Citronskal (Cirka. Fra en uspr√łjtet citron)
5 Husblas (Blade)
5 tsk Citronsaft
1 1⁄2 dl Piskefl√łde
  Opskriftsgruppe ( Citronmarinerede jordb√¶r)
250 g Jordbær (Friske)
4 spsk Citronsaft
2 spsk Sukker
Vejledning

Knus kiks ved at komme dem i en plasticpose, og bank¬†p√• posen med for eksempel en k√łdhammer.

De skal ikke knuses helt fint ‚Äď der skal stadig v√¶re lidt bid i.

Tils√¶t sirup og flydende margarine, og r√łr sammen.

Fordel massen i en springform på 20 cm i diameter.

Sæt bunden i pres, for eksempel ved hjælp af et plastlåg med noget tungt stående ovenpå.

S√¶t formen i k√łleskabet.

Læg husblas i koldt vand, imens du forbereder fyldet.

Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestangen luftig med en elpisker.

Blend hytteost til en ensartet masse, og r√łr¬†det sammen med √¶ggemassen.

Tilsæt herefter revet citronskal.

Smelt husblas i et vandbad sammen med det vand, der hænger ved husblassen, når du tager det op af det kolde vand.

R√łr den smeltede husblas sammen med 5 tsk. citronsaft, og h√¶ld det i ostecremen under kraftig omr√łring.

Pisk fl√łden til fl√łdeskum, og vend den forsigtigt i ostecremen.

H√¶ld cremen over den spr√łde bund, og d√¶k formen til med husholdningsfilm.

Lad kagen stivne i 2-3 timer i k√łleskabet.

Imens marineres de friske jordbær.

Skær jordbær i skiver, og vend dem i citronsaft og sukker. Lad jordbærrene stå og trække i saften, indtil kagen har sat sig.

Fordel herefter jordbærrene over kagen, og server.

Noter

TIP: Det smager sk√łnt af sommer, hvis du marinerer jordb√¶rrene i lidt koncentreret hyldeblomstsaft i stedet¬†for sukker og citron. Hvis spelt er testet og t√•les, kan du¬†anvende 150 g speltflakes til bunden i stedet for kiks.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Sund mave ‚Äď low FODMAP diet"

Kategori
Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier
Læs også
Cheesecake med solbær
Opskrift
Anne Mette Autzen
Protein Fitness Cheesecake
Opskrift
Redaktion