fbpx 🍔Cheeseburger✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Cheeseburger

Cheeseburger
Underrubrik
med lynsyltede løg, agurk og persille
Sidst ændret:
Mandag den 3. august, 2020 - 14:05
Beskrivelse

Lækker og snasket cheeseburger med hjemmelavet dressing, syltet løg, pickles og burgerbolle! 

De luftige burgerboller er med kartoffel! Simple og lette at lave, alle kan være med.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Burgerboller - de helt luftige!)
400 g Hvedemel
100 g Kartofler (kogte - gerne en rest)
30 g Sukker
220 g Mælk (lunken)
80 g Smør (blødt)
30 g Gær
1 tsk Salt
1 Æg (til pensling)
  Sesamfrø (til pynt)
  Opskriftsgruppe (Burgerdressing)
7 spsk Mayonnaise (salatmayo)
3 spsk Ketchup
2 spsk Sød sennep
1 Drueagurker (mellem størrelse)
2 spsk Væske (fra drueagurkerne)
1 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Lynsyltet grønt)
1⁄4 Agurk
1 Løg
1 dl Eddike (lager)
1 dl Sukker
1⁄2 dl Vand
  Peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Cheeseburger)
2 Burgerbolle (fra ovenstående opskrift)
1 salat (romaine)
Vejledning

Burgerboller

Opskriften giver 15 stk.

Kom mel, sukker og salt ned i en røremaskinen.

Mos de kogte kartofler, og bland dem ned i melblandingen.

Tilsæt æggeblommer og lunken mælk blandet med gær, og tilføj herligheden i røremaskinen.

Lad dejen mixe i skålen i 3-4 min.

Tilføj blødt smør til blandingen, og lad det mixe i 3-4 min. (dejen vil være ret blød).

Kom dejen over i en skål smurt med lidt olie og lad den hæve i 2 timer med et vådt klæde over.

Form burgerbollerne i ca. 15 lige store stykker.

Kom dernæst dem på en bageplade beklædt med bagepapir (sørg for at give dem god afstand).

Tryk bollerne lidt flade på bagepladen, så de får den rette runde form.

Lad dem hæve i ca. 30 min yderligere.

Kom bollerne i en forvarmet ovn på 180 grader (varmluft) i 20-25 min. 

Burgerboller med kartoffel

 

Burgerdressing

Hak drueagurken, så fint som muligt.

Bland de resterende ingredienser sammen.

Sæt gerne dressingen på køl i 1 time, før serveringen. 
 

Lynsyltet grøn

Eddike, sukker og vand koges op i en gryde, til en syltelage, sammen med friskkværnet peber.

Sluk for lagen når sukkeret er opløst og fjern gryden fra varmen.

Skær løg og agurk i tynde skiver, og hak persillen.

Bland løg, agurk og persille i den lunkne lage.

Sæt lagen på køl, imens resten af opskriften laves.

 

Cheeseburger

Snit salaten fint. 

Form hakkebøfferne i fire lige store kugler.

Varm en pande op med neutralolie og placer kuglerne på panden.

Pres kuglerne ned imod den varme pande med en palet, så de bliver flade.

Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side.

Læg osten på bøfferne 2 minutter, før de er færdige, så det smeltes. 
 

Noter

Tip: Burgerbollerne kan laves uden røremaskine, men så skal dejen ælte lidt længere. Burgerbollerne kan også bages på Bagestål. 


Tip: Lav evt. "smash burgers", Metoden smash burger hjælper med at, danne den perfekte karameliserede skorpe på kødet.

Kilde

Følg os på Instagram her.

Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Cheeseburger
Opskrift
Ronnie
Bacon cheese burger
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier