Cannelloni med spinat og hellefisk

Cannelloni med spinat og hellefisk
Beskrivelse

En dejlig sommerret med fisk, spinat og hvidvinssauce. Retten er let at lave, og fiskesmagen er så mild, at selv ikke-fiskespisere også vil synes om den. 

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
500 g Torsk (eller anden filet af lys fisk, fx hellefisk, lyssej, havtaske eller kulmule)
200 g friske lasagneplader (eller cannellonirør)
1 1⁄2 dl Hvidvin
2 dl Bouillon (fiske- eller grøntasagsbouillon)
1 spsk Rosmarin (helst frisk)
1 spsk Timian (helst frisk)
  Salt
  Peber
250 g Frisk spinat (kan evt. erstattes af 150 gr. hel, frossen spinat)
Vejledning

Hvidvinssauce:

Pil og hak skalotteløget fint.

Hæld hvidvin i en gryde og damp løget deri, til vinen er kogt ind til den halve mængde.

Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen er tyknet en smule og er let cremet.

Hak krydderurterne og smag saucen til med dem samt salt og peber. Sæt til side.

Cannelloni med spinat og hellefisk

 

Flødedampet spinat:

Skyl spinaten og damp den i en gryde med fløden i ca. 5 min. under låg. Smag til med salt og peber. 

 

Samling:

Skær lasagnepladerne i 6 lige store stykker.

Cannelloni med spinat og hellefisk

Skær fisken i mindre stykker.

Fordel fisk og flødedampet spinat på pastapladerne.

Cannelloni med spinat og hellefisk

Rul dem sammen omkring fyldet. 

Læg rullerne i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad. 

Hæld hvidvinssauce over dine cannelloni og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Det er vigtigt at øse saucen henover rullerne med en ske et par gange under bagningen, så pastaen bliver mør og rettens overfladen ikke tørrer ud. 

Cannelloni med spinat og hellefisk

Cannelloni med spinat og hellefisk

Server gerne med en grøn salat med olie/eddikedressing som tilbehør til retten.

 

 

 

 

 

Cannelloni med spinat og hellefisk

 

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier