Butternutsquashsuppe

Butternutsquashsuppe
Underrubrik
Serveret med fritteret salvie og brød med pesto
Sidst ændret:
Onsdag den 20. februar, 2019 - 13:08
Beskrivelse

Lækker og enkel opskrift på en butternutsquashsuppe med meget få ingredienser. Den lækre suppe serveres med et sprødt element i form af fritterede salvieblade og ristet brød med en hjemmelavet pesto.

Retten er næsten kødfri og ønsker man den 100 % vegetarisk, skal kyllingebouillonen blot erstattes med grøntsagsbouillon. 

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Butternutsquashsuppe)
1 Løg (F.eks. zittauerløg )
1 fed Hvidløg
1 spsk Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
300 g Squash (Tern af skrællet og afkernet butternutsquash, alternativt hokkaido)
4 dl Bouillon (Kyllinge- og grøntsagsbouillon)
4 dl Mælk (Lun)
1 spsk Rapsolie (Koldpresset)
  Peber (Friskkværnet)
  Frisk ingefær (Revet)
  Opskriftsgruppe (Fritteret salvie)
  Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
  Opskriftsgruppe (Brød med pesto)
6 skv Brød
3 spsk Pesto
  Opskriftsgruppe (Pesto)
  Bredbladet persille (2 håndfulde)
1 dl Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
2 dl ost (Fintrevet. Vesterhavsost, Ravost eller anden nordisk hård ost.)
  Citron
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Suppe

Skær de to slags løg i tern og steg disse bløde og blanke i olivenolie.

Kom butternutsquash ved og vend godt.

Spæd med bouillon og lad det simre i 15 minutter.

Spæd med lun mælk og rapsolie og blend suppen.

Smag den til med salt, peber og ingefær.

 

Pesto

Kør alle ingredienserne i blenderen og smag til med citron, salt og peber.

 

Brød

Rist de 6 skiver brød og smør dem hver med en halv spiseskefuld pesto.

 

Fritteret salvieblade

Steg salviebladene i olivenolie, læg dem på fedtsugende papir og giv dem et drys salt.

 

Servering

Top suppen med salvie ved servering.

Noter

Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 477 kcal
∙ Protein: 17,7 g
∙ Fedt: 27,8 g
∙ Kulhydrat: 42,1 g
∙ Kostfibre: 4,8 g

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier