fbpx 🤙 Butter chicken ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Butter chicken

Butter chicken
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:01
Beskrivelse

Har du været på en indisk restaurant, har du med garanti stiftet bekendtskab med den klassiske, indiske ret butter chiken. 

Retten er blevet et stort hit også uden for sit hjemland, og har man først smagt den, er det ikke svært at forstå hvorfor: den smager ganske simpelt vidunderligt! Den er nem al lave, og de mange krydderier giver retten smag og fylde, mens yoghurten i marinaden sørger for, at den ikke bliver for stærk.

Server med kogte basmatiris, naanbrød og en lækker, sprød salat.  

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
1 dl Yoghurt (naturel)
3 Kardemomme (hele kapsler, stødt - alternativt kan du bruge 1 tsk. stødt kardemomme.)
1⁄2 tsk Nelliker (stødt)
1 spsk Garam Masala
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 spsk Frisk ingefær (fintrevet)
1 1⁄2 tsk Gurkemeje
1 ds Tomater (flåede og hakkede)
50 g Smør
2 spsk Olie
1 dl Fløde
  Krydderier (salt og peber)
1 bdt Koriander (hakket)
Vejledning

Skær kyllingebrysterne i tern og læg dem i en skål.

Hæld yoghurt, chiliflager, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, revet ingefær, garam masala, knust hvidløg og flåede tomater i en blender.

Blend ingredienserne sammen til en glat og lind sovs uden klumper.

Hæld yoghurtsovsen over kyllingen, dæk skålen til og lad det trække på køl i minimum 1 time (gerne 2-3 timer eller natten over).

Varm olien op i en sauterpande.

Når olien er varm, tilsættes smørret. 

Sauter løgene, til de er klare.

Tilsæt kylling og yoghurtsovs samt fløde. 

Lad retten simre ved svag varme i 35 minutter.

Lige inden servering drysses retten med frisk koriander. 

Spis butterchicken med kogte basmatiris, naanbrød og en sprød salat. 

Læs også
Naanbrød
Opskrift
Per Asmussen
Chicken tikka masala
Opskrift
Anette
Tikka masala
Opskrift
Mette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier