fbpx 🎄Brunkager🎄 | opskrifter | GastroFun.dk

Brunkager

Brunkager
Beskrivelse

Dejlige sprøde og lækre brunkager hører sig til i den danske jul. Opskriften her er relativ nem, men kræver en hvis portion ventetid - før du får de dejlige småkager i munden. Se hele opskriften her.

Udbytte
250 Portioner
Foreberedelsestid
72 timer
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
72 timer, 8 minutter
Ingredienser
500 g Margarine
450 g Sukker
250 g Sirup (Mørk)
125 g Mandler (Grofthakkede)
3 tsk Nelliker (Stødt)
25 g Kanel
50 g Sukat
15 g Potaske
850 g Hvedemel (Cirka)
Vejledning

Start med at varme det mørke sirup sammen med margarine og sukker op i en gryde.

Hæld massen over i en skål.

Det skal være afkølet helt før du går videre med opskriften. 

Hak mandlerne groft og tilsæt dem i skålen.

Tilsæt herefter nelliker, kanel og sukat.

Opløs potasken i en lille ramekin med det kogende vand.

Tilsæt det til dejen i skålen.

Ælt dejen godt igennem og form 7 ruller.

Dejen skal generelt hænge godt sammen.

Diameteren skal være cirka 2-3 cm og længden 15-20 cm. 

Sæt dem på køl i alt fra 1-7 døgn (afhængig af hvor intens du ønsker smagen).

Når du er klar til tilberedningen, skæres de i tynde skiver (cirka 2 mm) og bages på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.

Noter

Jeg ruller ud og smider dejen i fryseren til den store familie-bagedag.

Source

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier