fbpx ūüćęBrownie med m√¶lkechokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Brownie med mælkechokolade

Brownie med mælkechokolade
Beskrivelse

Jeg elsker brownies - is√¶r dem med en svampet, kl√¶g midte! Og s√• m√• de alts√•¬†meget gerne¬†v√¶re med en m√łrk chokolade med en h√łj kakaoprocent i.

- men! Min svigerfar er ikke s√• pjattet med de meget bitre chokolader, s√• jeg t√¶nkte,¬†at jeg ville pr√łve en udgave med m√¶lkechokolade i stedet - og hvordan gik det s√•?

Brownie med mælkechokolade

Jeg tog udgangspunkt i verdens bedste brownie, hvor den m√łrke chokolade¬†s√•dan set bare blev udskiftet med¬†m√¶lkechokolade. Brownien blev derfor lidt mildere i smagen, men¬†smagte stadig fantastisk dejligt og¬†chokoladerigt!

Denne dr√łm af en chokoladebrownie¬†er alts√• supergod, hvis man er chokoladeelsker, men ikke er s√• god til de bitre, kraftige chokolader!¬†ūüėč

 


Hvor stammer brownien fra?

Brownien er, ikke helt overraskende, en amerikansk "opfindelse". Navnet, brownie, optr√•dte f√łrste gang p√• skrift i¬†slutningen af 1800-tallet, men det er f√łrst i starten af 1900-tallet, vi begynder at se udgaver af chokoladebrownien, der minder om den, vi kender i dag.

Brownien er √©n af amerikanernes favoritter inden for¬† "kageverdenen", og selvom dette syndige bagv√¶rk er en¬†forholdsvis ny tilf√łjelse til dessertgenren, hersker der mildest talt en del tvivl om browniens baggrundshistorie.

En¬†af mine favoritter¬†er dog den, der p√•st√•r, at den l√¶kre, faste chokoladebrownie¬†kom til verden, da en kok ikke havde nok mel til at bage sin kage. I en anden historie p√•st√•s det, at en husmoder fra Bangor, Maine, glemte at tilf√łje bagepulver til sin chokoladekage. Fremfor at smide den ud, skar hun den flade kage ud i firkanter og serverede den.

Det er lidt sjovt, som disse baggrundshistorier altid skal fremstille retterne som noget, der er opstået ved en  tilfældighed, men uanset hvad, så er det da underholdende og meget hyggeligt :-)

 


Er brownie en kage?

Jeg synes nu godt, man kan tillade sig at kalde brownien for en kage, men skal vi v√¶re helt regelrette, s√• er brownien reelt set klassificeret som en "chokolade-cookiebar" og alts√• ikke en decideret kage. Grunden til dette er, at brownies h√łrer til under¬†"fingermad", ligesom cookies, hvorimod kage spises med en gaffel.

Igen, s√• er det jo bare,¬†hvis det¬†skal v√¶re helt efter bogen.¬†Og det beh√łver det vel heller ikke altid at v√¶re, vel?

 


Brownie - med eller uden n√łdder?

Det er virkelig en smagssag, om en brownie skal bages med eller uden n√łdder. N√łdder giver et fantastisk godt bid i en brownie, og n√łddesmagen spiller supergodt sammen med chokoladesmagen, s√¶rligt n√•r vi arbejder med en m√łrkere og mere¬†bitter chokolade.

Jeg synes umiddelbart,¬†denne lidt mildere brownie allerede er tilpas afrundet af m√¶lkechokoladen, men √łnsker du endnu mere bid i din brownie, kan du¬†med fordel tils√¶tte hasseln√łdder eller valn√łdder - det er ogs√•¬†virkelig l√¶kkert!

 


Skal en brownie være klæg eller gennembagt?

Der findes tusindvis af opskrifter p√• brownis, nogle hvor brownien er helt fast og mere "t√łr" i det, ligesom en kagebund, og andre, hvor brownien¬†er kl√¶g og fugtig.

Begge dele er fuldstændig korrekte - og meget lækre.

Jeg er mildest talt rigtig glad for en superklæg brownie, men du kan sagtens vælge at give den lidt længere tid i ovnen, hvis du synes. 5-10 minutter ekstra giver dig en mere fast kage.

Udbytte
12 brownies
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
5 dl Mælkechokolade (revet)
2 3⁄4 dl Sm√łr (smeltet)
2 3⁄4 dl Sukker
2 1⁄2 dl Hvedemel
1 tsk Flagesalt (en god kvalitet, for eksempel Maldon)
Vejledning
  1. Sæt en kasserolle på komfuret over svag varme.
  2. Kom sm√łr og chokolade heri.
  3. R√łr sm√łr og chokolade¬†sammen til en homogen masse.
  4. Lad det herefter afk√łle i 5-10 minutter.
  5. Kom sukker og æg i en skål.
  6. Pisk det til en luftig æggesnaps med et piskeris.
  7. Sigt kakaopulver og hvedemel ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
  8. Tilf√łj flagesalt.
  9. H√¶ld den afk√łlede blanding af chokolade og sm√łr i √¶ggesnapsen.
  10. R√łr det forsigtigt rundt med en dejskraber.
  11. Kom bagepapir i en springform, et tærtefad eller en bradepande.
  12. Hæld browniemassen i formen.
  13. Sæt brownien i den kolde ovn.
  14. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  15. Lad brownien bage i 50 minutter.
  16. Tag den f√¶rdige brownie ud af ovnen og lad den afk√łle. Lad den meget gerne st√• til dagen efter - det bliver den endnu bedre af! Kan du slet ikke dy dig og¬†vente til dagen derp√•, har brownien i hvert fald godt af at st√• lidt, inden den nydes.
  17. Sk√¶r brownien ud i passende st√łrrelser og drys eventuelt med lidt ekstra flagesalt. Serv√©r brownien med en cremet vaniljeis, der har f√•et lov at st√• lidt p√• k√łkkenbordet inden servering, og pynt gerne med lidt friske hindb√¶r.

Brownie med mælkechokolade

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Verdens bedste brownie
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion