fbpx 🍫Brownie med mælkechokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Brownie med mælkechokolade

Brownie med mælkechokolade
Sidst ændret:
Mandag den 12. august, 2019 - 10:58
Beskrivelse

Jeg elsker brownies - især dem med en svampet, klæg midte! Og så må de altså meget gerne være med en mørk chokolade med en høj kakaoprocent i.

- men! Min svigerfar er ikke pjattet med de meget bitre chokolader, så jeg tænkte, at jeg ville prøve en udgave med mælkechokolade i stedet - og hvordan gik det så?

Brownie med mælkechokolade

Jeg tog udgangspunkt i verdens bedste brownie, hvor den mørke chokolade sådan set bare blev udskiftet med mælkechokolade. Brownien blev derfor lidt mildere i smagen, men smagte stadig fantastisk dejligt og chokoladerigt!

Denne drøm af en chokoladebrownie er altså supergod, hvis man er chokoladeelsker, men ikke er så god til de bitre, kraftige chokolader! 😋

 


Hvor stammer brownien fra?

Brownien er, ikke helt overraskende, en amerikansk "opfindelse". Navnet, brownie, optrådte første gang på skrift i slutningen af 1800-tallet, men det er først i starten af 1900-tallet, vi begynder at se udgaver af chokoladebrownien, der minder om den, vi kender i dag.

Brownien er én af amerikanernes favoritter inden for  "kageverdenen", og selvom dette syndige bagværk er en forholdsvis ny tilføjelse til dessertgenren, hersker der mildest talt en del tvivl om browniens baggrundshistorie.

En af mine favoritter er dog den, der påstår, at den lækre, faste chokoladebrownie kom til verden, da en kok ikke havde nok mel til at bage sin kage. I en anden historie påstås det, at en husmoder fra Bangor, Maine, glemte at tilføje bagepulver til sin chokoladekage. Fremfor at smide den ud, skar hun den flade kage ud i firkanter og serverede den.

Det er lidt sjovt, som disse baggrundshistorier altid skal fremstille retterne som noget, der er opstået ved en  tilfældighed, men uanset hvad, så er det da underholdende og meget hyggeligt :-)

 


Er brownie en kage?

Jeg synes nu godt, man kan tillade sig at kalde brownien for en kage, men skal vi være helt regelrette, så er brownien reelt set klassificeret som en "chokolade-cookiebar" og altså ikke en decideret kage. Grunden til dette er, at brownies hører til under "fingermad", ligesom cookies, hvorimod kage spises med en gaffel.

Igen, så er det jo bare, hvis det skal være helt efter bogen. Og det behøver det vel heller ikke altid at være, vel?

 


Brownie - med eller uden nødder?

Det er virkelig en smagssag, om en brownie skal bages med eller uden nødder. Nødder giver et fantastisk godt bid i en brownie, og nøddesmagen spiller supergodt sammen med chokoladesmagen, særligt når vi arbejder med en mørkere og mere bitter chokolade.

Jeg synes umiddelbart, denne lidt mildere brownie allerede er tilpas afrundet af mælkechokoladen, men ønsker du endnu mere bid i din brownie, kan du med fordel tilsætte hasselnødder eller valnødder - det er også virkelig lækkert!

 


Skal en brownie være klæg eller gennembagt?

Der findes tusindvis af opskrifter på brownis, nogle hvor brownien er helt fast og mere "tør" i det, ligesom en kagebund, og andre, hvor brownien er klæg og fugtig.

Begge dele er fuldstændig korrekte - og meget lækre.

Jeg er mildest talt rigtig glad for en superklæg brownie, men du kan sagtens vælge at give den lidt længere tid i ovnen, hvis du synes. 5-10 minutter ekstra giver dig en mere fast kage.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 brownies
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
5 dl Mælkechokolade (revet)
2 3⁄4 dl Smør (smeltet)
2 3⁄4 dl Sukker
4 Æg
2 1⁄2 dl Hvedemel
1 tsk Flagesalt (en god kvalitet, for eksempel Maldon)
Vejledning
  1. Sæt en kasserolle på komfuret over svag varme.
  2. Kom smør og chokolade heri.
  3. Rør smør og chokolade sammen til en homogen masse.
  4. Lad det herefter afkøle i 5-10 minutter.
  5. Kom sukker og æg i en skål.
  6. Pisk det til en luftig æggesnaps med et piskeris.
  7. Sigt kakaopulver og hvedemel ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
  8. Tilføj flagesalt.
  9. Hæld den afkølede blanding af chokolade og smør i æggesnapsen.
  10. Rør det forsigtigt rundt med en dejskraber.
  11. Kom bagepapir i en springform, et tærtefad eller en bradepande.
  12. Hæld browniemassen i formen.
  13. Sæt brownien i den kolde ovn.
  14. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  15. Lad brownien bage i 50 minutter.
  16. Tag den færdige brownie ud af ovnen og lad den afkøle. Lad den meget gerne stå til dagen efter - det bliver den endnu bedre af! Kan du slet ikke dy dig og vente til dagen derpå, har brownien i hvert fald godt af at stå lidt, inden den nydes.
  17. Skær brownien ud i passende størrelser og drys eventuelt med lidt ekstra flagesalt. Servér brownien med en cremet vaniljeis, der har fået lov at stå lidt på køkkenbordet inden servering, og pynt gerne med lidt friske hindbær.

Brownie med mælkechokolade

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Verdens bedste brownie
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion