fbpx ūüćáūü•ßBromb√¶rt√¶rte | opskrifter | GastroFun.dk

Brombærtærte

Brombærtærte
Sidst ændret:
Onsdag den 21. august, 2019 - 14:18
Beskrivelse

Det friske,¬†dyblilla og sp√¶ndstige bromb√¶r er nok det smukkeste b√¶r, der findes! Og ikke nok med at bromb√¶r er smukke, de smager ogs√• helt fantastisk sk√łnt.

Lige om lidt begynder det at bugne med de VIRKELIG smagfulde danske brombær.

M√•ske du selv skal p√• bromb√¶rjagt i haven eller den danske natur, eller m√•ske du holder dig til supermarkedets enten friske eller frosne udbud? M√•ske du er s√• heldig at f√• en pose for√¶rende af naboen¬†ūüėč

Uanset hvordan, bromb√¶rene nu m√• finde vej til dit k√łkken, s√• er der rigeligt med anvendelsesmuligheder!

Jeg er vild med at spise de friske blåbær direkte fra bakken, men jeg er MINDST ligeså glad for at bruge dem i mine kager.

Jeg besluttede mig derfor for at varme lidt op til den kommende bromb√¶rs√¶son ved at bage denne s√łde, spr√łde bromb√¶rt√¶rte.¬†Med deres syrlige og meget aromatiske smag, er bromb√¶r nemlig helt ideelle at bruge i desserter - og ikke mindst ovenp√• en l√¶kker, spr√łd og s√łd t√¶rtebund.

T√¶rten er fyldt med sk√łnne, syrlige/s√łde bromb√¶r og makroner i en dejlig bl√łd, hjemmelavet vaniljecreme.

Ricottaen er i √łvrigt med til at give t√¶rtebunden en helt vildt dejlig syrlighed, og s√• er den faktisk ogs√• med til at g√łre bunden ekstraspr√łd. Win-win! Jeg t√¶nker, at du muligvis kan bruge andre friskoste ogs√•.

Denne gang brugte jeg¬†hvid chokolade, men jeg t√¶nker faktisk, at m√łrk chokolade havde v√¶ret ENDNU bedre. Det kan du eventuelt selv pr√łve kr√¶fter med, hvis du har lyst, og i s√• fald er du mere end velkommen til at dele resultatet med mig i kommentarfeltet!¬†ūüė≥

Hvis du er mere til andre bær, kan du også sagtens udskifte brombærene med disse. Så smart er det jo med tærter, at de så let som ingenting kan varieres!

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (T√¶rtebund)
1 dl Hvid chokolade (chokoladeknapper (cirka 75 gram))
100 g Friskost (jeg vil anbefale ricotta)
100 g Sm√łr
3 1⁄3 dl Hvedemel
  Kik√¶rter (t√łrrede - til bagningen)
  Opskriftsgruppe (T√¶rtefyld)
3 Æggeblommer (pasteuriseret)
40 g Sukker
200 g Fl√łde (18%)
65 g Makroner (cirka en kvart pose)
Vejledning

Tærtebund

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Friskost, sm√łr og hvedemel¬†h√¶ldes i din foodprocessor.
  3. Blend det hele til en ensartet masse.
  4. Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade.
  5. Tag din kagerulle og rul dejen ud i cirka 0,5 centimeters tykkelse.
  6. Find en t√¶rteform i metal. Min t√¶rteform er godt √ė20 centimeter. Det er vigtigt, at det er en t√¶rteform med en l√łs bund.
  7. Pres tærtedejen ud i formen og brug en kniv til at skære kanterne til.
  8. Tag en gaffel og prik huller i tærtebunden.
  9. Tag et stykke bagepapir og læg det ovenpå tærtedejen.
  10. H√¶ld t√łrrede kik√¶rter (eller ris, b√łnner eller linser - hvad du lige har i skabet) ovenp√• bagepapiret, s√• t√¶rteformen fyldes ud. P√• den m√•de undg√•r vi en spr√¶kket t√¶rtebund.
  11. Kom tærtebunden i den forvarmede ovn.
  12. Lad den bage¬†i 20 minutters tid, s√• den bliver l√¶kkert spr√łd og flot gylden.
  13. Tag den bagte tærtebund ud af ovnen.
  14. Bagepapiret fjernes og t√¶rteformen t√łmmes for kik√¶rter. De kan sagtens gemmes og bruges til en anden gang, du skal bage t√¶rte.
  15. Stil t√¶rten til afk√łling.
  16. N√•r t√¶rten er afk√łlet: Smelt chokoladen i mikrob√łlgeovnen. Du kan ogs√• sagtens v√¶lge at bruge chokolade fra en plade.
  17. Sm√łr den smeltede chokolade udover t√¶rtebunden (ogs√• op af siderne). Jeg brugte en pensel til at fordele chokoladen udover bunden.
  18. Stil tærtebunden til side, imens du forbereder tærtefyldet.

 

Tærtefyld

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv.
  2. De pasteuriserede √¶ggeblommer h√¶ldes i en gryde med sukker, majsstivelse, vaniljekorn og¬†fl√łden (18%).
  3. S√¶t gryden p√• komfuret og varm blandingen op til kogepunktet unde romr√łring. Lad det koge i et par minutter, indtil den bliver dejligt tyk, mens du fortsat pisker.
  4. Tag derefter gryden af varmen og stil vaniljecremen til afk√łling.
  5. Pisk piskefl√łden til skum.
  6. Knus makronerne groft.
  7. Fl√łdeskummet og makronerne vendes nu i vaniljecremen.
  8. Tærtebunden fyldes nu med tærtefyldet.
  9. Dekorér toppen af tærten med de smukke brombær ovenpå tærtefyldet.
  10. Servér!

Brombærtærte

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion
Jordbærtærte
Opskrift
Katrine
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Pæretærte
Opskrift
Anette