fbpx ✅Brombærsnurrer | opskrifter | GastroFun.dk

Brombærsnurrer

Brombærsnurrer
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 13:31
Beskrivelse

Brombærsnurrer med hvid chokolade 🤩 Hvem skal forkæles med brombærsnurrer i weekenden?

Sæt prikken over i’et ved også at smøre en remonce ud på dejen - så bliver det mere ‘kage’ end ‘bolle’.

 

Hvad er brombærsnurrer?

Sammen med kanelbullar er kanelsnurrer svenskernes svar på kanelsnegle. Snurrer findes i andre lækre og spændende udgaver end kanel, og her er særligt brombær en typisk variation af kanelsnurrerne.

 

Brombærsnurrer opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
18 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
30 g Gær
4 dl Sødmælk
150 g Smør
100 g Sukker
1 tsk Salt
2 tsk Kardemomme
1 Æg
750 g Hvedemel (obs: kan variere, så put ikke alt i på én gang)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
400 g Brombær
2 spsk Sukker
1 spsk Vand
  Melatin (næsten 1 pose)
Vejledning

Brombærmasse:

Lad brombær, sukker og vand koge op i en gryde.

Når massen koger kommer du melatin i - ikke det hele på én gang.

Kog videre indtil massen er tyknet.

Lad herefter massen køle af i køleskabet.
 

Dejen:

Varm mælk og smør op i en gryde til smøren er smeltet.

Smuldr gær i en skål og hæl herefter smør og mælk over gæren.

Rør det sammen.

Tilsæt herefter sukker, kardemomme, æg og salt og rør det sammen.

Hvedemelet skal tilsættes lidt efter lidt, imens dejen æltes.

Dejen må ikke blive for tør.

Ælt dejen til den slipper skålens kanter.

Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.
 

Tænd ovnen på 200 grader efter 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er ca. 0,5 centimeter på hele overfladen.

Min dej målte 55 x 68.

Smør herefter brombærmassen ud i et jævnt lag og fordel hakket chokolade på dejen.
 

Foldning:

Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold herefter den anden tredje del indover den første, så der er 3 lag.

Rul dejen lidt mere sammen.

Skær dejen i strimler, ca 2-3 centimeter alt efter hvor store dine snurrer skal være.

Hold den ene ende af dejen med mellem din pegefinger og langemand og sno dejen rundt om de to fingre.

Luk snurren ved at tage strimlens anden ende mellem dine fingre over snoningerne, og træk fingrene til dig, så dejen lukkes.

Læg snurrerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i 40 min.
 

Bagning:

Pensl snurrerne med æg og drys evt. med sukker.

Snurrerne skal bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Lad dem herefter køle af på en rist.

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Brombærtærte
Opskrift
Mette Albæk Kankesan
Marmelade
Opskrift
Mikkel Stephensen Fuglsbjerg
Kanelsnurrer
Opskrift
Anette
Nutellasnurrer de luxe
Opskrift
Henriette Kristiansen
x