fbpx Brombær crumble med nødder og saltkaramel ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Brombær crumble med nødder og saltkaramel

Brombær crumble med nødder og saltkaramel
Beskrivelse

Brombær og sensommer hører sammen!

Måske har du selv brombær i haven, hvis ikke, kan du heldigvis få frosne brombær i supermarkedet. I denne opskrift dækker vi bærrene med en lækker crumbledej, der bages sprød i ovnen. Denne type dej er perfekt til dem, der kan lide det let, da dejen bare smuldres sammen og fordeles tilfældigt over fyldet. Du slipper altså for at ælte sammen og rulle ud, hvilket også betyder, at kagen kan bikses sammen i løbet af ganske kort tid.   

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 g Brombær (friske eller frosne)
1 spsk Vaniljesukker (eller hjemmelavet vaniljeekstrakt)
2 spsk Karamelsauce (saltkaramelsauce)
125 fed Hvedemel
150 g Smør (koldt)
50 g Mandler
100 g Havregryn
2 1⁄2 dl Creme Fraiche
1⁄2 Citron (revet skal)
Vejledning

Brombærfyld:

Skyl og tør brombærrene og vend dem med rørsukker og vanilje. Bruger du frosne brombær, hældes de bare direkte i fadet.

Hæld bær/sukkerblandingen i et ildfast fad (cirka 20x30 centimeter).

Placer hist og her klatter af saltkaramel ud over bærrene.

 

Crumbledej:

Bland mel og sukker i en skål. Tilsæt koldt smør i små klumper og brug fingrene til at dejen mase melet ind i smørret. 

Tilsæt hakkede mandler, cashewnødder og hvid chokolade og rør sammen. Tilsæt til sidst havregrynene og bland det hele godt sammen. 

Fordel dejen ud over bærrene.

Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i cirka  35 minutter. Overfladen skal være smukt gylden og sprød. 

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle. 

 

Cremefraichesauce:

Rør cremefraiche, vaniljesukker og revet citronskal sammen i en lille skål. 

 

Servering:

Server Cremefraichesaucen som tilbehør til kagen. Kagen kan serveres enten lun eller kold alt efter smag. 
 

Noter

Tip: du kan erstatte brombær med blåbær.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier