Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brød i stegeso

Avatar photoThomas Tranegaard Nielsen
    

Thomas er medstifter af og chefredaktør på GastroFun og ekspert i hverdagsmad med masser af smag. Han er uddannet madkundskabslærer med 11 års erfaring og har boet i både Schweiz og USA.

12. marts 2019
Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.

Opskrift på brød i stegeso

Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.

Jeg lover dig at det bestemt er ventetiden værd.

Servings: 1 brød

Brød i stegeso

Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Bagning
Forb. tid: 10 timer 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Fordej

  • 300 gram Vand Cirka 30 grader celsius
  • 5-10 gram Gær
  • 300 gram Hvedemel

Hoveddej

  • 250 gram Vand Cirka 30 grader celsius
  • Fordej ovenstående
  • 100 gram Fuldkornshvedemel
  • 200 gram Hvedemel
  • 16 gram Salt

Sådan gør du

  • Lav fordejen ved at blande mel, vand og gær.
  • Lad fordejen stå 8-12 timer på køkkenbordet (når den er klar, skal den gerne dufte syrligt og være fyldt med huller).
  • Hæld vand i røreskålen, tilsæt fordej og rør rundt for at blande det lidt sammen. Tilsæt mel og rør sammen til du ikke kan se mere tørt mel.
  • Dæk skålen til og lad dejen autolysere 1/2-1 time.
  • Tilsæt nu salt og lad dejen køre på maskinen ved lav hastighed i 10 min. 
  • Skru hastigheden op på max og ælt til dejen slipper skålens sider og bund. Væd hænderne, form dejen, læg den i en skål, dæk med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (1-2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet).
  • Form brødet (se evt. s.n.lovett’s videoer på Instagram).
  • Lad dejen efterhæve tildækket på bordet eller i en hævekurv 1-2 timer.
  • Fyld bunden og toppen af Römertopfen med vand og lad den suge i 10 min.
  • Hæld vandet ud og sæt Römertopfen i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 250-60oC og varm Römertopfen op med ovnen (hvis man sætter den i en forvarmet ovn kan den revne).
  • Tag Römertopfen ud af ovnen, smid brødet i, snit det, på med låget og ind i ovnen 30 min. 
  • Tag låget af og bag uden låg i yderligere 15 min. 
  • Lad brødet køle af på en rist og nyd det evt. med tandsmør.