fbpx 🍔Brioche boller til burger | opskrifter | GastroFun.dk

Brioche boller til burger

Brioche boller til burger
Beskrivelse

Den bedste burgerbolle i verden - Brioche bollen.

Bollen er proppet med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke smuldrer eller bliver for våd at fyldet. 

Udbytte
10 stk.
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
20 g Gær (Eller en halv pakke tørgær)
8 g Salt
30 g Sukker
3 1⁄2 dl Sødmælk
2 Æg
170 g Smør
700 g Hvedemel
2 Æggeblommer (Til pensling)
  Sesamfrø (Pynt)
Vejledning

Brioche burgerboller

Lun mælken i en tykbundet gryde forsigtig indtil det er fingervarmt.

Opløs gær, salt og sukker i den lune mælk.

Rør 300 gram mel ud i mælken og rør indtil der ikke er flere klumper (brug gerne en røremaskine).

Brioche burgerboller

Rør æggene i et ad gangen.

Brioche burgerboller

Tilsæt yderlige 300 gram mel og rør det godt sammen.

Skær den stuetemperarede smør i mindre stykker.

Rør smøren i lidt ad gangen. Smøren skal røres helt ud i dejen, så der ikke lægger smørklatter i dejen.

 

Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen.

Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 minutter.

Brioche burgerboller
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time - gerne under en badehætte.

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10 stykker. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader.

Brioche burgerboller

 

Lad bollerne efterhæve i 1 time.

Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æggeblommer og drys med sesamfrø. 

Brioche burgerboller

Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter indtil de er mørke gyldne på toppen.

Brioche burgerboller

Lad dem køle lidt af inden de serveres.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion