Brezel

Brezel
Beskrivelse

Bretzel, Brezl, Breze, Brezn, Brezerl,Bretzet eller Pritzels. Gærdejen der er formet som en kringle har mange navne. Vi giver dig en lækker opskrift på bagværket der smager lidt ad saltstænger.

Udbytte
8 Stk
Foreberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
25 g Gær
2 1⁄2 dl Sødmælk (Mælken skal være lunkent)
1⁄2 tsk Salt
50 g Smør (Stuetemperatur )
3 spsk Natron
  Groft salt (Til at drysse dem med)
Vejledning

Lun mælken til det er håndvarmt.

Kom mælk og gær op i en røreskål og opløs gæren.

Når gæren er opløst, røres salt ud i væsken.

Skær smør i mindre stykker og kom det op i røreskålen.

Rør melet i lidt ad gangen, dejen om ikke bliver tør.

Sæt dejen til hævning i 30 minutter under en badehætte (klæde) ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på bordet og del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver stykke til en kugle.

Rul hver kugle til en lang pølse på ca. 50 centimeter i længden, hvor pølsen er tykkes på midten.

Form hver pølse til en kringle og sæt dem til efterhævning i 20 minutter på en bageplade med bagepapir, under et viskestykke.

I en gryde bringes vand og natron i kog, pas godt på blandingen er basisk.

Kom hver af brezelerne ned i vandblandingen i 20-30 sekunder, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen og drysses med groft salt.

Kom de saltede Brezel i en forvarmet ovn på 180 grader alm. ovn og bag i 20-25 minutter.

Brezel skal være gyldne og gerne flække en smule.

Kom de bagte Brezel på en bagerist og lad dem køle af en smule, hvis I kan vente på at de bliver kølige.

Her i huset, skal vi dog altid lige have en smagsprøve, imens de stadig er varme.

Brezel

 

Noter

Hvis de er varme før serveringen, så skær dem over på det tykkeste stykke og smør dem med lidt smør. Som et alternativ kan du riste dem og igen smøre dem med smør.

Sværhedsgrad
Sociale medier