fbpx 🐄 Bresaola - Lufttørret saltet oksekød | opskrifter | GastroFun.dk

Bresaola

(c) Meatlover.dk - Bresaola
Underrubrik
Lufttørret saltet oksekød
Beskrivelse

Prøv at lave din egen version af den italienske klassiker bresaola. Det tager noget tid, fra du går i gang, til du står med det færdige resultat, men da kødet passer sig selv under stort set hele processen, er det mere tålmodighed end egentligt arbejde, der skal til. Resultatet er helt anderledes end det, du kan købe i supermarkedet, og holder du af bresaola bør du ikke snyde dig selv for denne himmerigsmundfuld.  

Forberedelsestid
53 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
720 timer
Tid i alt
773 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 kg Roastbeef
25 g Salt
30 g Sukker
5 g Peber (Stødt)
6 g Rosmarin (Gerne frisk (tørret kan også bruges))
6 g Timian (Gerne frisk (tørret kan også bruges))
Vejledning

Start med at skolde de friske krydderurter kort, så du sikrer dig, at bakterierne ikke overlever. Tør dem godt og blend dem sammen med sukker, salt, peber og enebær. Det skal være som en lind masse, og vi bruger typisk en kaffekværn til det.

 (c) Meatlover.dk - Bresaola

Tør roastbeefen og smør hele overfladen ind i krydderimassen. Det er vigtigt at komme ind i alle kanter og fordybninger, ellers kan du risikere, at der dannes mug. 

(c) Meatlover.dk - Bresaola

Pak kødet i en almindelig pose, pres luften ud og luk posen til. Placer posen i køleskabet i 2-3 døgn, hvor den vendes cirka 2 gange i døgnet. Alternativet er at vakuumpakke kødet, så behøver du ikke at vende det.

Kødet tages ud og skylles rent under den kolde hane. Tør igen kødet godt af, og da kødet nu er sprængt færdig, skal det nu "bare" modne i minimum 1 måned. Det kan sagtens være 2 måneder, det bestemmer du selv.

Kødet kan modnes i en dryaging pose eller i et modningskab. 

(c) Meatlover.dk - Bresaola

Kødet vil cirka have tabt 30% af sin vægt efter de første 30 dage og være lidt hårdt i kanterne/enderne.

Kødet er nu klar til servering, enten som forret, pålæg, tapasret eller på din italienske pizza.

(c) Meatlover.dk - Bresaola

Skær kødet i meget tynde skiver - det kræver en pålægsmaskine for at få et godt resultat. 

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

VVi anbefaler Famiglia Cielo 1908 Appassionatamente
Famiglia Cielo 1908 Appassionatamente en massiv vin med fyldighed fra druerne Merlot og Corvina som hoveddruer. Ca. 40% af druernes vægt forsvinder under tørring, og resultatet bliver en ”gardin-tung” vin, hvor kirsebær og solbær giver et flot præg. 4 mdr. på fad giver kompleksitet og finesse. Bresaola kræver Italiensk vin!

Læs mere om vinen og køb den her


 

Source

Meatlover.dk

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier