fbpx Brændte mandler | opskrifter | GastroFun.dk

Brændte mandler

Brændte mandler
Beskrivelse

Så skulle der laves brændte mandler. Jeg lavede lidt forskellige udgaver, men begge var ud fra den samme grundopskrift 100 gram mandler, 100 gram flormelis, 1 dl vand og 1 tsk smagsgiver.

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
100 g Mandler
1⁄2 tsk Kanel
1⁄2 tsk Vaniljesukker
Vejledning

Brændte mandler

Put alle ingredienserne i en sauterpande.

Tænd for medium varme.

Lad det smelte under konstant omrøring.

Brændte mandler

Sukkeret smelter stille og roligt begynder at krystallisere.

Når sukkeret er tørt, skal der skrues op på fuld varme. 

Brændte mandler

Nu begynder det tørre sukker med at smelte og give det blanke udtryk i mandlerne.

Lige før mandler begynder med at gå over i en for mørk tone, skal de tages af.

Placer dem på bagepapir.

Lad dem køle ned.

Bræk dem fra hinanden.

Opbevar tørt i en lufttæt beholder.

De fik desværre ikke så meget appelsinsmag som jeg havde håbet på.

Noter

Jeg prøvede en gang mere hvor jeg brugte vand i stedet for appelsinsaft og 1 tsk Afrika blanding fra Puks Delikatesser i stedet for kanel og vaniljesukker.

Det gav fine nuancer af kanel og kakao plus en fin efter varme af chilli. De blev super gode.

Source

Følg min Facebook side her.

Kategori
Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier