fbpx ūüĒ•‚̧Br√¶ndende k√¶rlighed med chorizo og rodfrugter | opskrifter | GastroFun.dk

Brændende kærlighed med chorizo og rodfrugter

Brændende kærlighed med chorizo og rodfrugter
Beskrivelse

En god kraftig vinterret med et dejligt navn.

For at den br√¶ndende k√¶rlighed kan piftes¬†op, har den brug for et surt, s√łdt og bittert modspil til at bryde umami- og saltsmagen fra¬†kartofler og bacon.

Jeg bruger lidt chorizop√łlse og rodfrugter, som ristes med √¶bleeddike¬†for at skabe kontrast.

Det giver retten et nyt udtryk, som varmer på en kold vinterdag.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
150 g Bacon (T√łrsaltet og sk√•ret i tern)
150 g Chorizo (Skåret i tern)
3 Zittauerl√łg (Finthakkede)
2 R√łdbede (Skr√¶llede og sk√•ret i sm√• tern)
1⁄2 spsk Honning
800 g Kartofler (Skrællede og skåret i små tern)
500 g Rodfrugter (F.eks. pastinak, persillerod og selleri. Skåret i små tern)
3 dl Mælk
50 g Sm√łr
1⁄2 tsk Muskatn√łd (Fintrevet)
  Peber (Friskkv√¶rnet)
  Bredbladet persille (Skyllet og hakket groft)
  Br√łd (Groft)
Vejledning

Steg bacon og chorizo i et par minutter ved h√łj varme, skru lidt ned, og lad det simre, til det er¬†spr√łdt.

Tag bacon og chorizo af panden.

Kom l√łgene p√•, og steg dem ved j√¶vn varme i 5 minutter,eller til de er gyldne.

Vend l√łg med bacon- og chorizotern, og hold det lunt. P√• samme pande ristes¬†r√łdbeder i lidt olie i 5-10 minutter, til de er let m√łre.

Tilsæt æbleeddike og honning, og lad bruse op.

Vend rundt et par minutter.

Tils√¶t bacon, chorizo og l√łg, og hold det varmt.

 

Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i mindre stykker.

Kog dem m√łre i usaltet vand. H√¶ld¬†vandet fra, og lad gr√łntsagerne dampes t√łrre.

Lun m√¶lken, og mos gr√łnsagerne med en kartoffelst√łder¬†eller med piskeris.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, til mosen har en passende konsistens.

 

Tils√¶t sm√łr, groft salt, muskatn√łd og peber.

Du kan evt. udelade m√¶lken og bruge vandet fra¬†gr√łntsagerne i stedet.

Anret mosen i et fad med bacon-r√łdbede-blandingen p√• toppen, og drys¬†med lidt hakket bredbladet persille.

Serv√©r med dijonsennep og groft br√łd.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

K√łb bl.a. bogen her hos¬†Saxo.com.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier