fbpx 🍰🍎Bradepandekage med æbler | opskrifter | GastroFun.dk

Bradepandekage med æbler

Bradepandekage med æbler
Sidst ændret:
Tirsdag den 22. oktober, 2019 - 08:05
Beskrivelse

Dette er den perfekte kage til enten "Klassens time", kollegaen, fødselsdagen eller udflugten.

Og så er det en variant, de fleste vil elske!

Bradepandekage med æbler

Bradepandekage behøver nemlig ikke at være kedelig eller tør. Den her er bagt med æble, så den er både sød, saftig og lækker.

Du kan også sagtens udskifte æblerne med andre frugter, hvis du har lyst.

 

Bradepandekage med æbler opskrift

Bradepandekage med æbler

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
50 g Mandler (eller mandelsplitter)
200 g Smør
2 dl Sukker
4 Æg
4 dl Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 1⁄2 spsk Kanel
  Sukker (til at drysse bradepanden med)
Vejledning

Bradepandekage med æbler

  1. Hvis du bruger hele mandler, starter du med at skolde og smutte disse. Ellers springer du bare videre til punkt 3.
  2. Skær de hele, smuttede mandler i aflange mandelsplitter.
  3. Skyl æblerne og skær dem ud i både (cirka 8 både per æble). Du bestemmer selv, om du vil bruge æblerne med eller uden skræl.
  4. Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen, så det bliver hvidt og skummende.
  5. Pisk et enkelt æg i skålen ad gangen, og sørg for at det er godt pisket ud, inden næste æg tilføjes.
  6. Si mel, bagepulver og kanel ned i en ny skål.
  7. Tilføj den tørre blanding til dejen og rør det sammen.
  8. Smør din bradepande med fedtstof og drys den med sukker. Jeg brugte en bradepande på cirka 20 x 30 centimeter. Du kan også bruge en springform på cirka Ø 24 centimeter.
  9. Hæld 1/3 af dejen i bradepanden.
  10. Fordel halvdelen af æblerne ovenpå dejen ved at trykke dem godt ned i dejen.
  11. Hæld resten af dejen ovenpå og sørg for at den er jævnet godt ud.
  12. Læg resten af æblerne ovenpå og tryk dem ligeledes lidt ned i dejen.
  13. Drys mandelsplitterne ovenpå.
  14. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 40 minutter, eller indtil den er gennembagt, hævet og lækkert gylden.

Bradepandekage med æbler

Bradepandekage med æbler

 

Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblesoufflé med æblekompot
Opskrift
Redaktion
Bedstefars skæg
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier