fbpx ūü•óB√łnnesalat | opskrifter | GastroFun.dk

B√łnnesalat

B√łnnesalat
Beskrivelse

Denne l√¶kre b√łnnesalat med hjemmelavet vinagrette og solsikkekernecrunch er det perfekte tilbeh√łr til sommerens mange grillaftener!

Grill er ofte en k√łdfyldt og lidt "fed" aff√¶re, og her kan det alts√• v√¶re rigtig rart at f√• tilf√łrt lidt friskhed og spr√łdhed - meget gerne i form af en l√¶kker salat. Her kan en klassisk gr√łn salat med icebergsalat v√¶re ganske fin, men for min skyld m√• der nu gerne v√¶re godt med bid og m√¶thed at hente i en salat.

Nu lyder b√łnnesalat m√•ske ikke umiddelbart som det mest sp√¶ndende (du synes muligvis, det lyder lidt slattent), men lige pr√¶cis denne b√łnnesalat er b√•de spr√łd og fyldt med masser af forskellige smagsindtryk, blandt andet fra de s√łde og saftige¬†cherrytomater, de knasende og salte solsikkerkerner,¬†den fede, bl√łde og milde mozzarella, og den syrlige og cremede vinagrette.

Det lyder da slet ikke kedeligt eller slattent, g√łr det vel?

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
500 g Haricots Vert (friske)
  Salt
1 pk Mozzarella (kugler)
  Opskriftsgruppe (Vinagrette)
1 spsk Sennep
1 tsk Salt
  Peber (fra kv√¶rn)
1⁄2 dl Balsamico (hvid)
1 1⁄2 dl Olie (forholdsvis smagsneutral)
  salt og peber (til smag)
  Opskriftsgruppe (Solsikkekernecrunch)
2 spsk Soya
Vejledning

Solsikkekernecrunch

  1. Tag en pande.
  2. Kom solsikkekernerne på den kolde pande.
  3. T√¶nd komfuret p√• middelh√łjvarme.
  4. Rist solsikkekernerne til de brunes. Vær opmærksom - det kan godt gå stærkt lige pludselig, og så kommer de til at smage brændt!
  5. Tilsæt nu soya.
  6. Lad soyaen fordampe og tag så panden af varmen.
  7. H√¶ld kernerne p√• et stykke k√łkkenrulle
  8. Lad dem blive helt kolde.

 

Vinagrette

  1. Find din stavblender og et h√łjt glas eller en h√łj beholder, der passer til stavblenderen.
  2. H√¶ld f√łrst sennep, salt og peber i glasset/beholderen.
  3. Tilf√łj herefter balsamico og til sidst olie.
  4. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset/beholderen.
  5. Blend i cirka¬†5-10 sekunder. K√łr blenderen op og ned¬†indtil dressingen har en fed konsistens.
  6. Smag eventuelt til med salt og peber.

 

B√łnnesalat

  1. Tag en gryde.
  2. Kom de gr√łnne b√łnner i gryden med saltet vand.
  3. Giv b√łnnerne et hurtigt opkog i 3 minutters tid.
  4. Lad b√łnnerne afdryppe og afk√łle.
  5. Find en skål.
  6. Kom de afk√łlede b√łnner i sk√•len.
  7. Tilf√łj 2 store spiseskeer af din vinagrette.
  8. Bland det godt sammen.
  9. Anret b√łnnerne p√• et fad, i en sk√•l eller p√• en tallerken
  10. Afpynt med halverede cherrytomater samt mozzarellakugler.
  11. Drys afslutningsvis med den nu helt afk√łlede solsikkekernecrunch.
  12. Servér.

B√łnnesalat

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Spinat salat
Opskrift
Anne Mette Autzen
Salat
Opskrift
Anne Mette Autzen