fbpx Boller med æbler og dadler 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Boller med æbler og dadler

Boller med æbler og dadler
Underrubrik
"Politisk korrekte børneboller" :-)
Beskrivelse

Lækre og lette hvedeboller. Dadlerne og revet æble sørger for både fugtighed og saftighed i dejen.

Bollerne er det perfekte tilbehør til en kop kaffe eller te, og de vil være et sikkert hit hos børnene som alternativ til mere usunde fristelser.

Udbytte
24 stk.
Forberedelsestid
1 time, 55 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 15 minutter
Ingredienser
50 g Gær (svarer til 1 pakke gær)
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
4 dl Vand (lunkent)
1 dl Yoghurt (kan erstattes med f.eks. A38 eller et andet surmælksprodukt)
1 tsk Kanel (stødt)
2 Æbler (groftrevne)
75 g Dadler (Hakkede. Kan erstattes af hakkede rosiner eller abrikoser)
150 g Havregryn
600 g Hvedemel
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Smuldr gæren i en stor skål eller et dejfad.

Hæld vandet i skålen og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker.

Tilsæt yoghurt, kanel, revne æbler, dadler og havregryn. Rør alt godt sammen.

Tilsæt melet lidt efter lidt, måske skal du bruge lidt mere eller mindre, du må prøve dig frem. Dejen skal være smidig og let fugtig.

Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i cirka 1 time.

Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. 

Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pisk ægget sammen og pensl bollerne. 

Bag først bollerne ved 225 grader i 5 minutter.

Skru varmen ned til 200 grader og bag dem færdige - cirka 10-15 minutter.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Boller

Noter

Du kan anvende både grov- og finvalsede havregryn i denne opskrift. Så brug dem, du har på lager!

Source

Opskriften er inspireret af Valdemarsro.dk

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier