fbpx 🥞🍏🥓Boghvedepandekager | opskrifter | GastroFun.dk

Boghvedepandekager

Boghvedepandekager
Underrubrik
Serveret med bacon, bagte æbler og saltet vaniljeahornsirup
Beskrivelse

Det lyder ikke som den mest oplagte kombination: Pandekager lavet af boghvedemel, kombineret med en salt bacon, sure bagte æbler og en salt vaniljeahornsirup. 

Det kræver nogengange at man kan tænke ud af boksen og løfte måltider til et højere niveau. Sat på spidsen så er det hvad en brunch gør generelt, da de salte ting fra frokoster kombineres med de søde ting fra morgenbordet.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Selvom pandekager og bacon lyder som to forskellige ting, som aldrig burde finde hinanden, så giver de et smagfuldt sammenspil. Bacon giver en meget dyb smag af umami, som ofte kan være svær at tilføje i desserter. Det giver denne ret en nuance mere, da bacon er salt, siruppen sød, æblerne sure, og boghveden en anelse bitter."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (PANDEKAGEDEJ)
2 dl Mælk (Lunkent)
10 g Gær
1 spsk Ahornsirup
2 spsk Olie
1⁄2 tsk Vaniljesukker
1⁄4 tsk Kanel
1⁄4 tsk Kardemomme
  Peber (Fra kværn)
  Havsalt (Lidt)
  Opskriftsgruppe (SALTET VANILJEAHORNSIRUP)
1⁄2 tsk Havsalt
  Opskriftsgruppe (BAGTE ÆBLER)
3 Æbler (Skåret i både)
  frisk rosmarin (2 stilke)
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (TOPPING)
8 skv Bacon
Vejledning

Rør gær og lunken mælk sammen. Rør resten af ingredienserne i til pandekagedejen, og dæk skålen til med film, og sæt i køleskab til dagen efter. 

Skær vaniljestangen midt over, og skrab kornene ned i en gryde sammen med sirup og havsalt, og kom selve stangen i også. Den har også smag. Bring det hele i kog, og lad det simre i 3 minutter. Tag det af varmen, lad det stå lidt, så siruppen kan trække noget smag fra vaniljestangen.

Vend æbler, olie, salt og peber sammen, og læg rosmarin ved i en bradepande. Bag ved 180 grader i 20-30 minutter, til æblerne har fået lidt farve.

Varm en pande over middel varme. Steg bacon, så den er gennemstegt og er begyndt at blive sprød. Tag af panden, men lad 3-5 skiver ligge tilbage, det afhænger af, hvor stor din pande er. Arranger bacon, så der er god plads mellem skiverne. Hæld dernæst et lag pandekagedej henover hver skive bacon, så du får nogle aflange pandekager. Steg til bobler stiger til overfladen, vend og steg til pandekagerne er brune på den anden side.

Server pandekagerne med sirup og æbler. Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion