fbpx 🍔Bøfsandwich | opskrifter | GastroFun.dk

Bøfsandwich

Bøfsandwich
Beskrivelse

På kun 30 minutter kan du lave dine egne lækre hjemmelavede bøfsandwich.

Du bestemmer selv hvor mange af ingredienserne du selv ønsker at lave. Det her er min lynhurtige version, lavet en hverdag hvor jeg ikke kunne overskue at koge kartofler til min hakkebøf. Da vi altid har et lager af syltesager (syltede rødløg, syltede rødbeder, syltede agurker) samt brød, så var det åbenbart hurtigere (i min verden - spørg ikke hvorfor) at lave en brun sovs og ristede løg - frem for at koge kartofler.

Udbytte
3 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Hakkebøffer)
  Salt (Flagesalt)
  Peber (Fra kværn)
  Ghee (Kan erstattes af smør og olie)
  Opskriftsgruppe (Brun sovs)
1 Løg (Gerne stort)
1 fed Hvidløg
1 spsk Alkohol (Cognac/rom eller lignende)
5 dl Oksefond (GĂĄ ikke ned pĂĄ kvaliteten her)
1 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker)
  Opskriftsgruppe (Ristede løg)
1 Løg (Lille)
1 spsk Hvedemel
  Peber
  Salt
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Løg (Ristet løg og finthakket rĂĄ løg)
Vejledning

Hakkebøffer

Tag farsen ud af køleskabet i så god tid som overhoved mulig - det er med til at hjælpe dig til at sikre at bøfferne bliver stegt, frem for "kogt". Hvis kødet er for koldt når det rammer panden, så sænker det pandens temperatur så meget at det ikke steger, men "koger" kødet i stedet for.

Form kødet til bøffer og lad vær med at krydre dem til bagefter.

Jeg steger altid i ghee , da det kan tåle at få en højere temperatur end smør. Hvis du ikke har ghee, så brug gerne en blanding af smør/olie på panden.

Når panden er varm tilsættes ghee (smør/olie) og kom bøfferne på. Steg dem ved høj varme i 4 minutter og vend dem.

Skru lidt ned for blusset og giv dem 4 minutter mere.

Tag dem af panden og krydr med salt og peber - gerne flagesalt og peber fra kværn.

Mit fars var krogmodnet, så jeg gav det kun 3 minutter på hver side. 

Lad kødet hvile i et par minutter og det er klar til din bøfsandwich.

 

Ristede løg

Skræl løget og skær dem i halve.

Skær dem i strimler og kom dem i en lille pose.

Tilsæt hvedemel, salt og peber til posen.

Ryst posen godt sĂĄ du fĂĄr al melet grundigt fordelt.

Tøm posens indhold igennem en sigte, så du får det meste af det overskydende mel rystet væk.

Steg løgene ved middelhøj varme i smagsneutral olie (raps-, solsikke- eller vindrueskerneolie) til de bliver gyldne.

De må gerne vendes ofte og pas på med at de ikke brænder på.

Det tager cirka 10-12 minutter og når de er færdige placeres de på køkkenrulle.

 

Brun sovs

Finhak løget og gem 1/3 af det til til serveringen.

Resten kommes i en gryde sammen med hvidløg. Steges ved middel varme i smør.

1 spsk. cognac tilsættes og der sættes ild til det.

5 dl oksefond tilsættes og lad det koge ind ved relativ høj varme i 20 minutter.

Tilsæt 1 dl fløde og 2 spsk. creme fraiche og lad det koge i 5 minutter mere.

Smag til med salt, peber, gastrik, (eddike og sukker), engelsk sauce og citronsaft.

Lad sovsen koge ind i 5 minutter mere.

Hvis du ikke er tilfreds med farven på din sovs, så giv den et lille skud kulør.

Hvis den er for tynd til dig, så lav blot en meljævning (1spsk. hvedemel til 1,5 dl mælk) som røres i sovsen.

 

Servering

Skær bollerne over på midten og rist dem på indersiden på en brødrister.

Nu er det kun at samle din bøfsandwich tilbage.

Smør den ene af bollerne med remoulade og den anden med ketchup.

Resten er op til dig selv - jeg bruger f.eks. selv altid syltede rødløg i stedet for syltede agurker.

Kom lidt af det hele i og hæld sovs på. Nogen ønsker sovsen inden i og andre hælder det ovenpå - det er en smagssag som man selv kan bestemme, hvis du spørger mig.

Velbekomme.

Bøfsandwich

Bøfsandwich

Bøfsandwich

Bøfsandwich

Bøfsandwich

Bøfsandwich

Bøfsandwich

 

Noter

Er du til at lave mere selv, så har vi opskrifter på ketchup og burgerboller her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Klassisk bøfsandwich
Opskrift
Ronnie
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion