fbpx 🥗Blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre

Blomkålssalat
Sidst ændret:
Onsdag den 3. juli, 2019 - 14:11
Beskrivelse

Opskriften på den skønneste og nemmeste blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre!

Så er der dømt velsmag på lyntid. Denne lækre og milde blomkålssalat kan bruges i et væld af sammenhænge. Prøv den for eksempel til en saftig kylling, din favoritfisk eller andet lyst kød - eller nyd den på helt egen hånd! Det kan den sagtens bære.

Blomkålssalaten er med "blomkålsris", som jo er blevet superpopulære de seneste år.

Mængderne her er lidt på "slum", så du kan justere efter dine smagsløg og præferencer. Min blomkålssalat er dog lavet på præmissen "jo mere parmesan, jo bedre" :-)

Sværhedsgrad
Ingredienser
1 Blomkål (et helt hoved)
  Mandler (4 håndfulde)
  Parmesan (revet, mængde efter smag- jeg brugte en god klump)
  Sukker (til smag)
  Salt (til smag)
  Citronsaft (til smag)
  Peber (fra kværn, til smag)
  Krydderurter (mængde efter behov - jeg brugte skovsyre, men alt kan bruges, fx estragon)
Vejledning
  1. Find en pande.
  2. Kom mandlerne på panden og rist dem.
  3. Tag panden af varmen.
  4. Fjern nu bladene fra dit blomkålshoved.
  5. Skål herefter blomkålen grundigt under vandhanen.
  6. Find et skærebræt.
  7. Skær blomkålen ud i store buketter.
  8. Pluk skovsyrens blade.
  9. Find din blender eller foodprocessor.
  10. Kom blomkålsbuketterne i blenderen.
  11. Blend buketterne til "blomkålsris".
  12. Hæld "risene" over i en skål.
  13. Kom halvdelen af mandlerne i blenderen.
  14. Blend mandlerne til fine stykker.
  15. Hæld de blendede mandler over i skålen med blomkålen.
  16. Tilføj de resterende, hele mandler og den revne parmesan til skålen.
  17. Find en lille skål.
  18. Kom olivenolie, lidt sukker, salt, citronsaft og peber i skålen.
  19. Rør det rundt og smag eventuelt til med mere sukker, salt, citronsaft og peber.
  20. Hæld dressingen over din salat.
  21. Tilføj skovsyre til salaten.
  22. Rør det hele rundt.
  23. Servér
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier