fbpx ūü•óBlomk√•lssalat med mandler, parmesan og skovsyre | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre

Blomkålssalat
Beskrivelse

Opskriften p√• den sk√łnneste og nemmeste blomk√•lssalat med¬†mandler, parmesan og skovsyre!

S√• er der d√łmt velsmag p√• lyntid. Denne l√¶kre og milde blomk√•lssalat kan bruges i et v√¶ld af sammenh√¶nge. Pr√łv den for eksempel til en saftig kylling, din favoritfisk eller andet lyst k√łd - eller nyd den p√• helt egen h√•nd! Det kan den sagtens b√¶re.

Blomkålssalaten er med "blomkålsris", som jo er blevet superpopulære de seneste år.

M√¶ngderne her er lidt p√• "slum", s√• du kan justere efter dine smagsl√łg og pr√¶ferencer. Min blomk√•lssalat er dog lavet p√• pr√¶missen "jo mere parmesan, jo bedre" :-)

Ingredienser
1 Blomkål (et helt hoved)
  Mandler (4 h√•ndfulde)
  Parmesan (revet, m√¶ngde efter smag- jeg brugte en god klump)
  Sukker (til smag)
  Salt (til smag)
  Citronsaft (til smag)
  Peber (fra kv√¶rn, til smag)
  Krydderurter (m√¶ngde efter behov - jeg brugte skovsyre, men alt kan bruges, fx estragon)
Vejledning
  1. Find en pande.
  2. Kom mandlerne på panden og rist dem.
  3. Tag panden af varmen.
  4. Fjern nu bladene fra dit blomkålshoved.
  5. Skål herefter blomkålen grundigt under vandhanen.
  6. Find et skærebræt.
  7. Skær blomkålen ud i store buketter.
  8. Pluk skovsyrens blade.
  9. Find din blender eller foodprocessor.
  10. Kom blomkålsbuketterne i blenderen.
  11. Blend buketterne til "blomkålsris".
  12. Hæld "risene" over i en skål.
  13. Kom halvdelen af mandlerne i blenderen.
  14. Blend mandlerne til fine stykker.
  15. Hæld de blendede mandler over i skålen med blomkålen.
  16. Tilf√łj de resterende, hele mandler og den revne parmesan til sk√•len.
  17. Find en lille skål.
  18. Kom olivenolie, lidt sukker, salt, citronsaft og peber i skålen.
  19. R√łr det rundt og smag eventuelt til med mere sukker, salt, citronsaft og peber.
  20. Hæld dressingen over din salat.
  21. Tilf√łj skovsyre til salaten.
  22. R√łr det hele rundt.
  23. Servér
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion