fbpx ūü•ó‚úÖBlomk√•lssalat | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålssalat

Blomkålssalat
Beskrivelse

En l√¶kker og m√¶ttende salat med blomk√•l, asparges og r√łde linser.

Salaten kan serveres, som den er, eller den kan vendes med en dressing, hvis du vil give den ekstra smag. 

Salaten egner sig godt som tilbeh√łr til f.eks. fisk eller lyst k√łd, men pga. det h√łje proteinindhold i¬†linserne kan den ogs√• serveres som en selvst√¶ndig gr√łn ret.¬†¬†

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1⁄2 bdt Asparges (gr√łnne asparges)
2 dl Linser (r√łde linser)
3 spsk Bredbladet persille (finthakket)
3 spsk Basilikumblade (finthakket)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Skyl de r√łde linser i koldt vand og kog dem i frisk vand i 12 minutter. Lad eventuelt overskydende vand dryppe fra og afk√łl linserne.¬†

Hak blomk√•l i sm√• stykker og steg dem p√• en pande i olie, til de tager let farve. Blomk√•len skal stadig v√¶re spr√łd.

Knæk enderne af de friske asparges og skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. 

Hak skalottel√łget fint.

Bland ristet blomk√•l, linser, asparges, skalottel√łg og de hakkede krydderurter sammen.¬†¬†¬†

Server eventuelt salaten vendt med en dressing - se noten længere nede på siden.

Blomkålssalat

Noter

Vend eventuelt salaten med en dressing bestående af olivenolie, æbleeddike og grov sennep. Smag til med sukker, salt og peber. Vend dressingen i salaten lige inden servering. 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier