fbpx ūüĒ•Blomk√•l som kebab | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkål som kebab

Blomkål som kebab
Sidst ændret:
Mandag den 12. august, 2019 - 14:08
Beskrivelse

Dejlig l√¶kker og anderledes m√•de at lave kebab p√•. Retten er k√łdfri, da det laves af et blomk√•l der er grillet direkte over flammerne p√• et b√•l.

B√•let skal v√¶re et n√łglehulsb√•l og det kr√¶ver at man har et cirka 1 meter langt spyd, 1 stump genstand til at sl√• spyddet i jorden (f.eks. bagsiden af en √łkse).

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra: "Bogen om b√•lmad", skrevet af Nicolai & Eva Tram. De siger f√łlgende om opskriften:

"Du skal have godt gang i bålet til denne ret, og du kan ikke bruge et bålfad, for spyddet skal stikkes ned i jorden.

Find derfor et godt sted, hvor du kan tænde op, og lav et dejligt stort bål.

N√•r der er gang i b√•let skraber du nogle af gl√łderne ud til siden og l√¶gger noget mere br√¶nde p√•.

P√• den m√•de har du hele tiden friske varme gl√łder."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
1 bdt Koriander (Frisk)
1 Citron (Både skal og saft)
1 spsk Spidskommen (St√łdt)
1 Frisk ingefær (En lille knold, skrællet)
1 spsk Salt
Vejledning

St√łd alle ingredienserne p√• n√¶r yoghurt og blomk√•l i en morter, til det er homogent.

Vend indholdet fra morteren ud i yoghurten og r√łr sammen, til marinaden er ensartet.

Smag til med salt og citronsaft.

Skær bladene fra blomkålen og behold så meget af stokken på som muligt.

Tving spyddet lige igennem blomk√•lshovedet og sm√łr det ind i marinaden, indtil blomk√•len er helt d√¶kket.

Der bliver marinade tilbage, og den skal du bruge senere.

Sl√• spyddet ned i jorden, s√• k√•lhovedet h√¶nger ca. 20-30 cm over gl√łderne.

G√• s√• rundt og put lidt om det, vend og drej det og tilf√łr ekstra gl√łder undervejs.

Det skal have minimum 1 time og gerne l√¶ngere ‚Äď hold √łje med farven og g√• ud fra devisen, at jo l√¶ngere tid det f√•r, jo bedre bliver det.

Efter ¬Ĺ time l√łftes spyddet op og vendes rundt hvorefter tilberedningen forts√¶tter.

Til sidst tages spyddet op af jorden og blomk√•len sm√łres ind i den overskydende marinade.

Tag fat i enden af spyddet, som var det en snobr√łdspind, og hold blomk√•len akkurat over gl√łderne, imens det roteres, indtil farven er perfekt.

Tag så blomkålen af spyddet, del det i store grove stykker og server.

Blomk√•lskebabben kan spises som tilbeh√łr eller erstatte dit k√łd.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Bogen om bålmad", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden:¬†gastrofun¬†- s√• f√•r du 20 % i rabat¬†+ fri fragt p√• bogen, ved k√łb af bogen som du kan finde ved at f√łlge¬†dette link.

Bogen om bålmad

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet shawarma
Opskrift
Gyldendal
Stegt blomkål
Opskrift
Anette
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion