fbpx ✅Birkessnegle og vaniljesnegle | opskrifter | GastroFun.dk

Birkessnegle og vaniljesnegle

Birkessnegle og vaniljesnegle
Sidst ændret:
Fredag den 21. februar, 2020 - 10:50
Beskrivelse

Plantebaseret (veganske) udgaver af birkessnegle og vaniljesnegle.

Vi har opskriften fra bogen: "Mit grønne morgenbord", skrevet af Asta Just Schack

Opskriften er til dig der gerne vil udvide din madhorisont med lækre plantebaserede opskrifter til morgenbordet.

Der er til 10-12 stk., afhængig af størrelserne på dem.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
3 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej:)
500 g Hvedemel
1 tsk Kardemomme
1⁄2 tsk Salt
75 g Plantesmør (smeltet)
4 spsk Birkes
  Opskriftsgruppe (Fyld:)
150 g Plantesmør (blødt)
1⁄2 dl Sirup
Vejledning

Bland i en stor skål mel, gær, sukker, kardemomme og salt.

Tilsæt mælk og smeltet smør og rør dejen på en maskine i minimum 10 minutter, indtil dejen er blød og elastisk.

Smør en ny skål med lidt olivenolie og kom dejen deri.

Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i 1 time.

Lav fyldet, mens dejen hæver.

Kom alle ingredienserne hertil i en skål og pisk med en elpisker, indtil remoncen hænger godt sammen.

Stil den på køl indtil brug.

Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle, så den måler ca. 50 x 30 cm.

Smør remoncen på og rul dejen til en pølse fra den korte side.

Smør et ovnfastfad med olivenolie.

Skær nu pølsen i 10-12 stykker og læg dem ned i det ovnfaste fad.

Læg et klæde over sneglene og lad dem hæve i 1 time.

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn.

Bag sneglene i 30 minutter, indtil de er flotte og gyldne.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af, før du fjerner dem fra fadet.

Kilde

Mit grønne morgenbord

Mit grønne morgenbord af Asta Just Schack, ved Muusmann Forlag.

Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Regnbue pandekager
Opskrift
Muusmann Forlag
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier