fbpx ✅Bedstemor Karins Madeleine kager | opskrifter | GastroFun.dk

Bedstemor Karins Madeleine kager

Bedstemor Karins Madeleine kager
Sidst ændret:
Tirsdag den 26. maj, 2020 - 09:25
Beskrivelse

Min mors (og mine børns bedstemors) udgave af den dejlige franske lille kage petite madeleine.

En fin lille historisk sandkage der er svampet og lækker.

Du kan udelade citronskallen, men jeg elsker den syrlighed og dybde det giver til kagen.

Man kan også pynte kagerne med citronglasur, men vi plejer at nøjes med puddersukker.

Kræver lidt de fine muslingformede kageforme, for at kagerne får det helt rigtige look.

Kan købes i specialforretninger - ikke svære at finde for tiden, da kagerne er blevet ret populære igen. 

Bedstemor Karins Madeleine kager

Sværhedsgrad
Udbytte
18 småkager
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
190 g Sukker
3 Æg
240 g Mel
1 tsk Bagepulver
90 g Smør
75 g Mælk
1 tsk Citronskal (revet fra en økologisk citron)
  Flormelis (puddersukker - til pynt)
Vejledning

Start med at blande sukker, vanilje/citronskal og halvdelen af mælken.

Tilsæt mel og bagepulver under omrøring - gerne fra si, så det ikke klumper.

Tilføj resten af mælken.

Smelt smørret og lad det afkøle.

Tilsæt smør under omrøring med grydeske.

Smør Madeline-formene grundigt (ellers hænger kagerne fast efter bagning).

Fyld formene med ske eller pose.

Lad fyldet falde til i formene, inden de sættes ind i ovnen. 

Bag kagerne ved 200-220 grader i almindelig ovn på næst nederste rist i cirka 15 minutter.

Lad dem herefter hvile.

Pynt de færdige kager ved at drysse flourmelis (brug en si) på musling-siden. 

Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Madeleinekager
Opskrift
Forlaget Turbine
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier