ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bedstemor Karins Madeleine kager

ANNE ANDERSEN | 26. maj 2020
Min mors (og mine børns bedstemors) udgave af den dejlige franske lille kage petite madeleine.En fin lille historisk sandkage der er svampet og lækker.

Min mors (og mine børns bedstemors) udgave af den dejlige franske lille kage petite madeleine.

En fin lille historisk sandkage der er svampet og lækker.

Du kan udelade citronskallen, men jeg elsker den syrlighed og dybde det giver til kagen.

Man kan også pynte kagerne med citronglasur, men vi plejer at nøjes med flormelis/

puddersukker.

Kræver lidt de fine muslingformede kageforme, for at kagerne får det helt rigtige look.

Kan købes i specialforretninger – ikke svære at finde for tiden, da kagerne er blevet ret populære igen.

Bedstemor Karins Madeleine kager


Antal: 18 småkager

Bedstemor Karins Madeleine kager

Min mors (og mine børns bedstemors) udgave af den dejlige franske lille kage petite madeleine.En fin lille historisk sandkage der er svampet og lækker.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Andersen
Ret: Bagning
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

  • 1 Madeleine bageform

Ingredienser

  • 190 gram Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 240 gram Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 90 gram Smør
  • 75 gram Mælk
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Citronskal revet fra en økologisk citron
  • Flormelis puddersukker - til pynt

Sådan gør du

  • Start med at blande æg, sukker, vanilje/citronskal og halvdelen af mælken. Pisk det sammen indtil sukkeret er opløst (lidt ligesom med en æggesnaps).
  • Tilsæt mel og bagepulver under omrøring - gerne fra si, så det ikke klumper.
  • Tilføj resten af mælken.
  • Smelt smørret og lad det afkøle.
  • Tilsæt smør under omrøring med grydeske.
  • Smør Madeline-formene grundigt (ellers hænger kagerne fast efter bagning).
  • Fyld formene med ske eller pose.
  • Lad fyldet falde til i formene, inden de sættes ind i ovnen. 
  • Bag kagerne ved 200-220 grader i almindelig ovn på næst nederste rist i cirka 15 minutter.
  • Lad dem herefter hvile.
  • Pynt de færdige kager ved at drysse flormelis (brug en si) på musling-siden. 

Om forfatteren


Anne bor på Frederiksbjerg med sin mand Christian og deres to piger. Parret er begge madentusiaster. De bruger en del tid på at teste både nye og gamle opskrifter - dog med en særlig forkærlighed for bedsteforældrenes opskrifter og kulinariske historier.