fbpx ✅Barbecue med selleri og solbær | opskrifter | GastroFun.dk

Barbecue med selleri og solbær

Barbecue med selleri og solbær
Underrubrik
Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet
Sidst ændret:
Onsdag den 16. september, 2020 - 15:38
Beskrivelse

Som barn hadede jeg selleri og husker med gru bl.a. haderetten: boller i selleri.

Hvis selleri istedet saltbages 3-4 timer sker det noget magisk, den kommer til at smage og dufte lidt ananas-agtig.

Prøv denne udgave med solbærBBQ og hvidløgsblomster, den smager pivgodt🤗👨‍🍳

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Saltbagt selleri)
  Opskriftsgruppe (Sellerimos)
  Knoldselleri (De ureelle stykker den fra saltbagte)
2 spsk Friskost
  Citronsaft (lidt)
  Opskriftsgruppe (Solbær BBQ)
100 g Solbær (frosne)
3 spsk Rørsukker
1 spsk Soja (i god kvalitet - kan være op til 2 spsk. efter smag)
1⁄3 Chili (frisk rød chili snittet fint)
Vejledning

Saltbagt selleri

Vask en hel knoldselleri grundigt og skær lidt af bunden af.

Kom godt med groft salt i en bradepande, placer sellerien på og kom mere groft salt på toppen.

Bag den 3-4 timer ved 150 grader og lad den stå på køl til næste dag.

Skræl med en kniv og skær i tern.

 

Sellerimos

De ureelle stykker køres til mos sammen med friskost, citron, salt og peber.

 

Solbær BBQ

Alle ingredienser kommes i en gryde, der bringes i kog.

Blend det hele bagefter. 

 

Anretning

Cremen anrettes i bunden, selleristykkerne kommes ovenpå

Toppes med solbær bbq, lidt røgsalt og hvidløgsblomster.

Lover du ikke savner kødet👍

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Blomkål som kebab
Opskrift
Muusmann Forlag
East Texas Barbecue Sauce
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier