Bagte perleløg. Løg er den perfekte garniture, til vinteren og efterårets mange simreretter og langtidsstegte stege.
Her er det 3 forskellige slags perleløg, men du kan sagtens bruge andre løg. Forlæng da blot tilberedningstiden.
Løgene er marineret 1 døgn i køleskabet og derefter bagt i ovnen.
Til dig der søger en lækker garniture til efterårets retter, så se med her:
Bagte perleløg
Ingredienser
- 600 gram Perleløg eller de løg du kan lide
- 2 deciliter Rødvinseddike
- 0.5 deciliter Balsamico mørk
- 1 deciliter Olivenolie
- 2 tsk. Groft salt
- Peber friskkværnet, lidt
- 3 stk. Rosmarinkviste
- 3 spsk. Honning
- 40 gram Smør til bagningen
Sådan gør du
- Halvér løg, lad skallen og den lille rod blive på, for at holde sammen på løget.
- Rør de andre ingredienser sammen og hæld det over de halve løg.
- Sæt på køl i et døgn.
- Efter et døgn lægges løgene i et ildfast fad med skallen nedad.
- Hæld marinaden over, og fordel tern af cirka 40 gram smør over, samt hakket frisk rosmarin.
- Bages i ovnen ved 195 grader i cirka 40 minutter (lidt længere hvis du bruger større løg).
- Når løgene er færdige, kan du med fordel koge marinaden ind til ca. det halve, så har du en lækker glace, du kan hælde over løgene ved servering.
Om forfatteren
Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.
Følg mig på Instagram her.