Bagte kastanjer i ovn

Bagte kastanjer i ovn
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:45
Beskrivelse

Mit bud på en opskrift på den lækre delikatesse: Ristede kastanjer. 

Kastanjer er en nød, så skallen kan ikke spises. De skal bages møre, så man kan fjerne skallen og spise dem.

De kastanjer vi typisk spiser herhjemme i Danmark kommer enten fra Frankrig, Spanien, Italien eller Tyrkiet. 

Jeg elsker at være på vores lokale marked, hvor jeg især hos fiskemanden og grønthandleren får viden om mine råvarer, samt råd til tilberedningen.

Den grønthandler jeg købte mine kastanjer hos fortalte mig at de lige var gået fra sæsonen med franske kastanjer til spanske, hvor disse kommer fra. Udover at spise dem sammen med koldt smør, flagesalt og et glas rødvin, så fortalte han mig at den autentiske måde at tilberede dem på er at lave dem i en kulgrill eller bål for at få røgsmag med. Hans råd derudover var at snitte dem på den flade side og give dem så høj varme som overhoved mulig i ovnen.

Herhjemme er der ikke den store tradition for at spise kastanjer, måske fordi de fleste kastajnetræer er med hestekastanjer, som ikke er spiselige!?

Forskellen på de to kastanjetyper kan også ses på skallen. Der er få, store tykke pigge på hestekastanjen, mens hele spisekastanjen er dækket af små tynde pigge. 

Bagte kastanjer i ovn

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
500 g Kastajner
  Smør (til serveringen)
  Flagesalt (til serveringen)
Vejledning

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Din værste fjende i kastanjer er fugt, der fører til råd.

Derfor er det vigtigt at de holdes tørre indtil de skal spises. 

Tør dem godt af inden du skal tilberede dem også.

Kom salt i bunden af et ildfast fad.

Skær et lille kryds med en skarp kniv i den flade del af kastanjerne.

Kom dine kastanjer i fadet med snitsiden opad. De kommer til at åbne sig, så det skal de gøre opad.

Saltet holder dem stabile, så de ikke vælter og suger evt. lidt fugt.

Kom dem i ovnen og tilbered dem i 10 minutter.

Skru ned til 200 grader og lad dem tilberede 10-20 minutter mere. Det afhænger af deres størrelse, da de skal blive møre og åbne sig.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist i et par minutter.

Skræl dem direkte ved bordet og spis dem sammen med koldt smør og flagesalt (samt rødvin:-)).

Velbekomme.

Bagte kastanjer i ovn

Bagte kastanjer i ovn

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier