fbpx ✅Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing | opskrifter | GastroFun.dk

Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing

Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing
Beskrivelse

Lækre friturestegte jordskokker med en hjemmelavet æble- og hasselnøddedressing. 

De sprøde jordskokker passer godt sammen med den syrlige og runde dressing og er bestemt et bevis på "vegansk luksus".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bagte jordskokker)
100 g Smør (Plantesmør)
1 l Olie (Solsikke)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Æblepuré til dressing)
500 g Æbler (Madæbler)
  Opskriftsgruppe (Hasselnøddeolie)
150 g Hasselnødder (uden hinde)
2 dl Olie (Solsikke)
  Opskriftsgruppe (Æble- og hasselnøddedressing)
300 g Mayonnaise (Vegansk )
100 g Æblepure
1 dl Olie (Hasselnøddeolie)
  Salt
5 Hasselnødder (5 stk. ristede hasselnodder, som du har gemt)
Vejledning

Bagte jordskokker

Vask jordskokker grundigt med en svamp, så alt jord fjernes.

Del jordskokkerne i halve eller kvarte afhængig af størrelse.

Smelt plantesmør ved lav varme, og vend jordskokker i, så de alle er smurt godt ind.

Krydr med lidt groft salt.

Bag jordskokkerne i ovnen på en plade med bagepapir ved 175 grader i 40-45 min.

Jordskokkerne skal være let gyldne og sunket lidt sammen.

Varm solsikkeolie op i en gryde til 175 grader, og friter jordskokkerne, til de er let sprøde.

Dryp af for olie, og krydr med lidt salt.

 

Æblepuré til dressing

Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset.

Bag æblerne ved 175 grader, til de er helt møre, i et ildfast fad med sølvpapir som lag.

Det tager ca. 40 min.

Blend æblet, imens det er varmt, til du har en glat æblepure.

Kom pureen i en bøtte, og sæt i køleskabet, til den er helt kold.

 

Hasselnøddeolie

Bag hasselnødder i en ovn ved 150 grader, til de er gyldne, i ca. 15 min. – gem 5 stk. af nødderne til anretning.

Varm olie op i en gryde til 50-60 grader. Når hasselnødderne er gyldne, blendes nødder og olie i 3-4 min. pa højeste hastighed.

Sæt olien pa køl.

Den skal ikke sigtes.

 

Æble- og hasselnøddedressing

Rør mayonnaise sammen med æblepure, hasselnøddeolie og æbleeddike.

Smag til med salt.

Opbevar på køl til servering.

 

Servering

Friter jordskokker i solsikkeolie, til de er gyldne.

Dryp af på en serviet, og krydr med salt, og server, imens de er varme.

Anret i en lille skål. Server æble- og hasselnøddedressingen i en lille skål til, og riv lidt hasselnød ud over.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier