fbpx Bagt selleri | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt selleri

Bagt selleri
Underrubrik
Serveret med selleritop-pesto
Beskrivelse

Er du gået træt i altid at servere kartofler til din aftensmad?

Så er denne lækre opskrift på bagt selleri med en pesto lavet af selleri-toppen et godt bud på et dejligt alternativ.

Opskriften stammer fra bogen: "Skræl er ikke skrald".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bagt selleri)
4 fed Hvidløg (Kan være op til 8 fed)
4 skv Citron
  Frisk timian (Et par stilke )
  Opskriftsgruppe (Selleritop-pesto)
100 g Knoldselleri (Toppen. Frys resten ned til din kødsauce)
1 fed Hvidløg
  Citronsaft (Saft af en kvart citron)
20 g Mandler
20 g Parmesan (Eller dansk vesterhavsost)
  Salt
  Peber
Vejledning

Bagt selleri

Skær 4-8 store både selleri med skrællen på.

Del hvidløgsfeddene i halve på langs – de skal ikke pilles.

Kom selleri, hvidløg, citron, timian, olivenolie, salt, peber og en kvart deciliter vand i et ildfast fad.

Vend det hele godt rundt.

Dæk fadet med bagepapir og derefter to lag sølvpapir.

Bag i ca. 45 minutter ved 160 °C, til sellerien er mør.

Lad den afkøle.

 

Selleritop-pesto:

Imens laves pestoen:

Skær den afvaskede og tørrede selleritop ud i små stykker.

Blend den med olie, hvidløg, citronsaft, salt og peber, til selleritoppen er helt findelt.

Tilsæt mandler og ost og blend til en grov mos.

Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft.

Hvis du blender mandler og ost med fra begyndelsen, taber din pesto hurtigt farven, derfor tilsættes det til sidst.

Bland de bagte selleristykker med pestoen og pynt med citron, hvidløg og timian fra bagningen.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Skræl er ikke skrald", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Syltede, krydrede broccolistokke
Opskrift
Muusmann Forlag
Selleripure
Opskrift
Per Asmussen