Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos
Beskrivelse

En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv. 

De små "kager" af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbehør til f.eks. en steg. 

Brug gerne en rest kartoffelmos eller lav en ny portion til formålet. Resultatet smager så godt, at det er det værd!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Kartofler
75 g Smør
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatnød (revet, kan undlades)
Vejledning

Kog kartoflerne godt møre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.

Hæld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tilsæt smørret.

Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.

Bagt kartoffelmos

Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Bagt kartoffelmos

Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange streger (som på billedet) på en bagepapirbeklædt bageplade.

Bagt kartoffelmos

Frys dem ned i minimum et par timer.

Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

 

 

 

Bagt kartoffelmos

 

Noter

Min ovn bager lidt ujævnt, så der blev desværre forskel på, om de var sprøde eller ej.

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier