fbpx Bagt kartoffelmos ūüćīūü•Ē | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. november, 2019 - 15:12
Beskrivelse

En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv. 

De sm√• "kager" af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbeh√łr til f.eks. en steg.¬†

Brug gerne en rest kartoffelmos eller lav en ny portion til formålet. Resultatet smager så godt, at det er det værd!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Kartofler
75 g Sm√łr
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatn√łd (revet, kan undlades)
Vejledning

Kog kartoflerne godt m√łre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.

H√¶ld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tils√¶t sm√łrret.

Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.

Bagt kartoffelmos

Smag til med salt, peber og evt. revet muskatn√łd.

Bagt kartoffelmos

Kom kartoffelmosen i¬†en spr√łjtepose og spr√łjt den ud i aflange streger (som p√• billedet)¬†p√• en bagepapirbekl√¶dt bageplade.

Bagt kartoffelmos

Frys dem ned i minimum et par timer.

Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Bagt kartoffelmos

Noter

Min ovn bager lidt uj√¶vnt, s√• der blev desv√¶rre¬†forskel p√•, om de var spr√łde eller ej.



Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Kartoffelmos
Opskrift
Anette
Kartoffelmos med creme fraiche
Opskrift
Per Asmussen
Rodfrugtsmos
Opskrift
Per Asmussen
Kartoffel-sellerimos
Opskrift
Thomas

Kommentarer