fbpx Bagt kartoffelmos ūüćīūü•Ē | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos
Beskrivelse

En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv. 

De sm√• "kager" af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbeh√łr til f.eks. en steg.¬†

Brug gerne en rest kartoffelmos eller lav en ny portion til formålet. Resultatet smager så godt, at det er det værd!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Kartofler
75 g Sm√łr
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatn√łd (revet, kan undlades)
Vejledning

Kog kartoflerne godt m√łre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.

H√¶ld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tils√¶t sm√łrret.

Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.

Bagt kartoffelmos

Smag til med salt, peber og evt. revet muskatn√łd.

Bagt kartoffelmos

Kom kartoffelmosen i¬†en spr√łjtepose og spr√łjt den ud i aflange streger (som p√• billedet)¬†p√• en bagepapirbekl√¶dt bageplade.

Bagt kartoffelmos

Frys dem ned i minimum et par timer.

Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Bagt kartoffelmos

Noter

Min ovn bager lidt uj√¶vnt, s√• der blev desv√¶rre¬†forskel p√•, om de var spr√łde eller ej.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier