fbpx ūü•óAvocadosalatūü•Ď med r√łget tomatūüćÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Avocadosalat med r√łget tomat

Avocadosalat med r√łget tomat
Beskrivelse

Smuk og velsmagende salat med avocado og to slags tomater: r√łgede og pulver.

Vi har opskriften fra bogen: "Gr√łntsagskogebogen - den ultimative grundbog til det gr√łnne k√łkken", hvor forfatterne Tom Victor Gausdal og Stian Floer siger f√łlgende om opskriften:

"Denne lidt komplicerede salat med avocado og tomat udviklede vi i sin tid til menuen paŐä vores restaurant Sentralen, hvor den er blevet vanvittig popul√¶r. Der skal arbejdes med ingredienserne, men retten er et godt eksempel paŐä, hvad man kan opn√•, hvis man g√łr sig umage med smag og konsistenser ‚Äď ogs√• hjemme i ens eget k√łkken. Et √¶gte festm√•ltid!"¬†

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (JalapenŐÉosmayonnaise¬†)
6 skv Jalapenos (Syltede)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Vinaigrette¬†)
1 Skalottel√łg (Finthakket)
1 spsk Sojasauce
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Feldsalat (4 sm√• h√•ndfulde )
  Gr√łnk√•l (8 sm√• blade )
4 spsk Mandler (Salte)
2 Tomater (R√łgede)
1 bdt Basilkum
Vejledning

JalapenŐÉosmayonnaise¬†

Finhak jalapenos, r√łr dem i mayonnaisen og smag til med limesaft og salt.¬†

 

Vinaigrette 

Blend alle ingredienserne til vinaigretten sammen med en stavblender. 

 

Servering 

Vend salatblade, gr√łnk√•l og vinaigrette sammen.

Sk√¶r avocadoerne i tynde skiver umiddelbart f√łr servering.

Arranger salaten p√• en tallerken, dryp med mayonnaise og drys med basilikumblade, salte mandler og r√łgede tomater sk√•ret i terninger.

Fordel avocadoskiver √łverst og drys med tomatpulver.

Server retten som forret, lille ret paŐä en buffet eller som en frokostret med en skive br√łd.¬†


R√łgede tomater

Del hver tomat i fire b√•de og fjern kerner og ribber. Sk√¶r tomatfileterne i tern, drys med salt og r√łg dem i 30 minutter.¬†
Samme fremgangsm√•de kan bruges til alle former for gr√łntsager.¬†

 

Tomatpulver

Sk√¶r tomater i skiver og fordel med p√• en bageplade med bagepapir. T√łr dem i en t√łrreovn eller en almindelig ovn ved 50-60 grader, til de er helt t√łrre og spr√łde (det kan tage op til 48 timer i en almindelig ovn). Blend dem til et fint pulver.¬†
 

Noter

Tip: Hvis du synes, det er for meget at ryge tomaterne, opn√•s en lignende effekt ved at r√łrelidt r√łget paprika i tomatterningerne. Brug de store √¶sker med r√łget paprika, der f√•s i delikatesseforretninger - de billigere versioner er ikke st√¶rke nok. Tomatpulveret kan naturligvis ogs√• udelades, men det giver en fin ekstra smagseffekt. Og s√• ser det flot ud!

Source

Vi har opskriften fra forlaget Stranberg Publishing.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion