Asiatiske spareribs

Asiatiske spareribs
Beskrivelse

Lækre, møre spareribs i en asiatisk inspireret variant. Opskriften er nem at gå til, men tager noget tid at tilberede. Den passer imidlertid sig selv under størstedelen af tilberedningen, så du kan snildt lave noget andet, mens du tilbereder retten.

Opskriften på marinaden indeholde teriyakisauce, der er en kendt og elsket smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men er faktisk superlet at lave selv - og så smager den cirka 1000 gange bedre...

  

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
6 timer
Ingredienser
1500 g spareribs
  Øl (gerne mørk øl, til stegesoen)
1 dl Soja (lys )
2 spsk Soja (mørk)
6 spsk Rørsukker
2 spsk Eddike (lager- eller æbleeddike)
Vejledning

Kogning af spareribs:

Læg kødet i en gryde og hæld øl over det, indtil det dækker.

Kom låget på og kog dem i cirka 2 timer. 

Hæld væsken fra og læg dem over på en tallerken. Lad dem køle lidt af (til du kan røre ved dem, uden at brænde fingrene). 

Asiatiske spareribs

Marinade:

Rør teriyakisovs, de to slags soja, eddike og sukker sammen til en marinade. Smør kødet ind i marinaden, og mariner dem i et par timer (eller natten over, hvis du har tid). 

Asiatiske spareribs

 

Asiatiske spareribs

Tænd ovnen på 150 grader 

Læg dine spareribs i et ovnfast fad og dæk med stanniol. Gem den overskydende marinade. Steg dine spareribs i den varme ovn i 2-2½ timer, til kødet er mørt. Sigt den overskydende marinade og kog den ind, til den får en næsten sirupsagtig konsistens. Pensl kødet med marinaden et par gange under sidste del af stegningen.

Asiatiske spareribs

 

Asiatiske spareribs

Servér de asiatiske spareribs med klassisk grilltilbehør som coleslaw, grillede majs osv.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier